joi, 28 iunie 2012

CUM SA EVITAM TRANSPIRATIA IN EXCES PE TIMP DE VARA

Cum sa evitam transpiratia in exces pe timp de vara

Organismul trebuie să transpire. Transpiratia este o metodă pe care corpul o foloseste pentru a elimina toxinele şi alte impurităţi, insa daca devine excesiva, atunci poate fi o problema! Transpiratia in exces poate fi produsa pe fond nervos – stress, din cauza dietei sau medicamentelor, dar si din alte motive. Antiperspirantele si deodorantele de calitate pe care le gasim in comert previn doar o parte din transpiraţia axilei sau din miros.  

Ce e de facut?
Produsele pentru igiena si transpiratie nu tratează cauza sau nu elimina simptomele pentru oricine. Exista cateva metode de atac care pot ajuta organismul sa elimine toxinele, sa  previna transpiraţia excesivă şi sa absoarba umezeala înainte ca bacteriile ce provoaca mirosul neplacut sa invadeze zonele.

Sărurile de baie.
Faceti o baie cu sare pentru desfundarea porilor si scoaterea impuritatilor. Ele ajuta corpul sa elimine toxinele pentru ca organismul sa nu mai fie fortat sa faca asta prin transpiratie in exces. Amestecati 1 ½ cesti de borax (borat de sodiu), 1 ceasca sare de mare, 1 ceasca praf de copt şi 1 ceasca de ulei esential preferat. Alege o singura aroma, de preferat dintre: lamaie, lime, muscata, portocala, menta.
Încercaţi un alt ulei esential următoarea dată când veţi face un astfel de amestec. Se toarnă un sfert-o jumatate de ceasca din acest remediu într-o baie caldă sau fierbinte şi lasati la macerat timp de 10-20 de minute. Reglati temperatura apei in functie de confortul personal, pentru ca sarea de baie functioneaza mai bine in ape mai reci – nu va deranjeaza, avand in vedere ca e vara, nu?

Uleiuri si otet.

Se amestecă 100 ml oţet rosu cu 30 de picaturi de ulei esential intr-un vas cu un capac etanş. Acoperiti, agitati si lasati la macerat timp de o saptamana, dupa care agitati flaconul timp de cel puţin 10 secunde în fiecare zi, păstrarand recipientul departe de lumina directă a soarelui şi de umiditate. Utilizaţi după o săptămână, cate 3 linguri in fiecare baie racoroasa de vara.
Băi de aburi. Băile de aburi periodice pot diminua acumularea de toxine în organism, eliminand astfel transpiratia excesiva. Băile de aburi, de asemenea, relaxeaza mintea si corpul, reduce hormonii de stress şi alte elemente de prisos din organism. Pentru adulţii sănătoşi, o baie de aburi dimineaţa sau seara tine departe un miros neplacut. 10 - 20 de minute intr-o baie de aburi, zi cu zi, daca mentineti si pielea concomitent hidratata.

Pudrele de corp home-made
Pudrele de corp absorb umezeala de la subrat si anuleaza mirosul bacteriilor, iar vestea buna este ca le puteti prepara in casa si sunt puternice atat pentru femei, cat si pentru barbati. Folositi amidon de porumb, arorut sau argila, ca bază. Pentru barbati, se amestecă ½ ceasca din aceasta baza, 4 linguri de pudra de lemn de santal fin, cu cate trei picături de ulei de lemn de santal, iasomie şi tei. Pentru femei, combinati  ½ ceasca de bază cu 3 linguri cernute de flori uscate de lavandă si cate 3 picături din ulei esential de trandafir, ulei de lavanda si portocale. Amestecati intr-un recipient cu capac, agitati si tineti 5 zile ca aromele sa se amestece. Aplicati in zona axilelor sau a celor cu transpiratie excesiva.

Leacuri medicinale
Asa cum farmacistii amesteca medicamente si solutii, asa puteti sa va fabricati propriul remediu. Amestecati 2 linguri de otet din cidru de mere cu 1/8 lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un vas foarte mic – cum sunt dozele pentru siropuri. Beti cel puţin una pe zi până la trei pe zi pentru miros sever. Oţetul de mere conţine bacterii „bune” care elimina bacteriile „rele”, reducand astfel acumularea de toxine responsabile de transpiratie abundenta. Bicarbonatul de sodiu reduce aciditatea în organism, oferind echilibrul pH-ului din sânge.

Deodorante home-made.
Axilele vor transpira în continuare, dar o bună igienă presupune utilizarea de deodorant pentru a absorbi umezeala şi pentru a preveni bacteriile sa se adune. Antiperspirantele si deodorantele comerciale mascheaza doar mirosul, spre deosebire de remediile naturale expuse mai sus. Pentru a face un deodorant home-made, iata o reteta: se imbina cate 5 picături de ulei esential de chiparos, salvie si coriandru, 15 picaturi de ulei esential din santal, 1 lingura de alcool şi 50 de grame de hamamelis sau de suc de aloe vera intr-o sticla cu pulverizator. Se agită bine flaconul inainte de fiecare utilizare şi se pulverizează două până la trei pompe direct pe axile. Evitaţi contactul cu ochii şi cu alte mucoase sensibile. Reaplicati cand este necesar.

Dieta si exercitii.
Exercitiile fizice si dieta joacă un rol important în acumularea şi eliminarea mirosurilor corpului. O dieta bogata in legume cu frunze verzi si fibre, in acord cu exercitii fizice regulate si zilnice, ajuta mult. Axilele au acces foarte greu la aer, fata de porii de pe corp. De aceea transiratia nu se evapora cum trebuie. Sportul permite tuturor porilor sa elimine transpiratia, reducând excesul  deranjant.
Caldura nu trebuie sa fie o problema pentru a va simti relaxat si ferit de transpiratie: purtati haine lejere, beti apa cat de des puteti si incercati remediile de mai sus impotriva transpiratiei pentru un confort total, atat in interior, cat si in exterior!
Sursa: www.remediu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu