luni, 23 iulie 2012

TE INGRASI? DE VINA ESTE SAMPONUL! (SAU MAI BINE ZIS: FTALATII)





Un adevar socant referitor la <ftalatii> din sampoane si produsele cosmetice industriale: produc dezechilibre hormonale si ingrasa!
In ceea ce priveste ,,scaderea in greutate’’, majoritatea dintre noi sunt convinsi de importanta a 3 factori: mostenirea genetica, numarul de calorii consumate si activitatea fizica.
Desigur, ca parintii nu ii putem alege, insa ne putem ocupa de dieta si ceva sport.
Dar ce se intampla atunci cand corpul nostru ,,se incapataneaza’’sa se debaraseze de grasimea in exces, si nu reusim sa slabim? inseamna ca exista alte cauze ascunse. Una dintre acestea la care nu ne-am fi asteptat niciodata: samponul, si in general produsele cosmetice pe care le gasim pe rafturile supermarket-urilor.
Pare incredibil, dar noile studii demonstreaza ca: substantele de sinteza din produsele cosmetice (sampon, lotiuni de corp) creaza ,,calorii chimice’’asimilate de corpul nostru prin piele.
Un grup de medici de la Mount Sinai Medical Center (New York), au observat ca <ftalatii> (ingredienti chimici prezenti in produsele cosmetice industriale in procent de 70%, precum si in produse destinate curatirii casei, interfera cu delicatul sistem de control al greutatii corpului nostru, provocand dezechilibre hormonale.
In particula, diverse teste de laborator au evidentiat cum : ftalatii coboara nivelul de testosteron- ce regleaza greutatea. Niveluri inalte de ftalati in corp, determina scaderea calitatii spermei la barbati.

Dar unde sunt prezenti ftalatii, si cum sa-i evitam?
Ftalatii- sunt folositi pe scara larga ca: agenti gelificanti in produse cosmetice, in produse de curatenie si chiar in sticlele din plastic.

Ce putem face? In primul rand sa nu folosim produse cosmetice care contin ftalati.
Pentru ,,a merge la sigur’’si a nu pierde ore intregi in fata unei etichete, cel mai indicata ar fi sa cumparam sampon si balsam eco bio certificat, si in general produse cosmetice lipsite de substante chimice.
In orice caz, cautati ,, sa scapati’’ de produsele chimice industriale din baie si bucatarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu