duminică, 25 august 2013

TATUAJ COSMETIC SEMIPERMANENT - GHID



GHIDUL TATUAJULUI COSMETIC SEMIPERMANENT / MACHIAJ SEMIPERMANENT / MICROPIGMENTARE FINA:
Ti-ai dori sa-ti modifici expresia fetei astfel incat sa pari mai tanara si mai frumoasa?
Pare un vis, dar este posibil si nu numai posibil, dar si recomandat. Vrei sa stii de ce?
Cu sprancenele intotdeauna ,,in ordine’’, nu doar ca te vei simti mai frumoasa, dar vei economisi timp si bani. Foarte multe persoane (mai ales cele faimoase), recurg la asa ceva de foarte mult timp.

Ce se poate face cu un tatuaj cosmetic semipermanent ?
-          Conturul natural al buzelor
Corectia buzelor  si pigmentarea lor partiala
Pigmentarea totala a buzelor
Efecte optice la buze : marire, lifting
Ochi- contur sus  sau jos (= eye-liner)
Efecte optice la ochi: lifting, indesirea genelor
Sprancene – reconstructia lor, atunci cand au pierdut din: grosime, lungime ori desime, prin metoda "fir cu fir", efect optic- lifting
Camuflarea: petelor pigmentare (cauzate de vitiligo), cicatrici (post-operatoare ori cauzate de arsuri).

La ce trebuie sa ma astept dupa procedura?
In primele 24 ore : culoarea este intensa, zona tratata este usor umflata / inrosita / usor dureroasa, senzatie de "strangere a pielii"; apar cojite- ce se vor descuama singure, treptat in cateva zile.
Dupa cca 5 zile : cojitele nu mai sunt, iar pigmentul tinde sa dispara (se stabilizeaza in 30-40 zile).
Dupa 30-40 zile - SEDINTA DE CONTROL: se verifica intensitatea culorii, corectitudinea pigmentarii si existenta oricarui punct lipsa. Se ia in considerare un eventual RETUS.

CINE NU POATE BENEFICIA DE MACHIAJ SEMIPERMANENT:
-          persoane - sub 18 ani
-          gravide
-          persoane - dereglate psihic dependente de : antidepresive, calmante, somnifere
-          persoane - ce urmeaza un tratament medicamentos (antibiotice, antiinflamatoare, antifungice)
-          diabetici - cu sau fara insulina
-          persoane - cu hemofilie, cardiopatie, HIV, boli sangvine
-          infectii cutanate localizate - acnee activa, dermatite in curs, ulcer cutanat
-          arsuri solare, urticarie, psoriasis, zoster, cloasma, hematoame
-          alunite, negi, cancer de piele (in zona aleasa pt machiaj)
-          herpes labial- activ (in caz de micropigmentare buze)
-          conjunctivita (in cazul micropigmentarii ochilor)
-          alergie dovedita la componentele pigmentilor implicati (la cerere se face testul de sensibilitate


De ce tatuaj semipermanent la sprancene?
A avea sprancene ingrijite si bine conturate, ofera o imagine a unei persoane ingrijite, si asta poate fi de un real ajutor in relatiile sociale. Ca dovada: confrunta fotografiile starurilor inainte si dupa ce au devenit faimosi; primul lucru pe care l-au modificat este forma sprancenelor.

Pot avea sprancene ca a personajelor faimoase?
Teoretic este posibil. Practic, s-ar putea ca o forma anume aleasa de sprancene sa nu fie cea ideala pentru tine (daca vrei un rezultat optim). Totul depinde de conformatia fetei, deci pentru un raspuns corect ai nevoie de o sedinta de consulenta personalizata in cadrul careia iti va fi desenata forma de spranceana ce va fi realizata.

Care este forma ideala de spranceana pentru mine?
Pentru a crea forma ideala de spranceana, este necesara o analiza a conformatiei fetei, tipul de piele si culoarea acesteia, culoarea parului si personalitatea ta. Toate acestea pentru a identifica forma potrivita de spranceana pentru tine. De subliniat: NU EXISTA O FORMA DE SPRANCEANA CARE SA SE POTRIVEASCA LA TOATE CLIENTELE.

Cate sedinte sunt necesare pentru micropigmentarea sprancenelor?
In majoritatea cazurilor: 1 singura sedinta. Cu metoda mea, nu te vei mai gandi la ele pentru cativa ani si vei fi frumoasa in orice moment al zilei. Acesta este motivul principal al clientelor.

Este dureroasa micropigmentarea sprancenelor?
Procedura- este minim invaziva: folosesc GEL ANESTEZIC LOCAL.
Ca o comparatie: e mai putin dureroasa decat o epilare inghinala. Imaginati-va 1ac foarte mic, care isi lasa pigmentul sub piele, ,,zgariind’’ usor epiderma. Acul fiind foarte mic, nici nu se poate numi durere, ci mai corect ar fi ,,o lejera indispozitie’’. In orice caz, perceperea ,,durerii’’depinde de sensibilitatea fiecareia.

Cat ,,tine in timp’’ micropigmentarea sprancenelor?
Circa  2 ani, o perioada lunga comparativ cu un tratament de chirurgie plastica cu botulina care nu-si pastreaza efectul mai mult de 6 luni.
Dar, un factor important il reprezinta  varsta, astfel: pe o piele tanara durata in timp este mai scurta comparativ cu o piele matura, datorita metabolismului rapid al pielii si tournover-ului celular.
In consecinta, la clientele tinere machiajul semipermanent  se depigmenteaza mai inainte, comparativ cu piela matura unde machiajul semipermanent se depigmenteaza foarte lent in timp.

Cu sprancenele micropigmentate voi parea mai tanara?
Da, pentru ca se realizeaza un efect lifting asupra ochiului, cu un simplu desen corect al sprancenei.
Prin ,,ridicarea’’ partii terminale a sprancenei, rezultatul va fi imediat mai tanar si luminos. E foarte asemanator cu liftingul de chirurgie plastica, dar cu avantajul unui tratament rapid, practic si natural si mai ales avantaj economic  si de timp, comparativ cu liftingul chirurgical.



Sprancenele vor avea un efect natural?
Da, vor avea un efect natural pentru ca vor fi in sinergie cu conformatia fetei. In orice caz, inainte de micropigmentarea propriu-zisa, voi realiza ,,proiectul’’ adica desenul, pentru ca tu sa vezi rezultatul final, inainte de inceperea procedurii propriu-zise.
Sprancenele intotdeauna ,,puse-la-punct’’ zic mult de noi, si de ceea ce vrem sa comunicam celor din jur. De aceea este foarte important, sa valutam atent forma aleasa inainte de inceperea tratamentului de micropigmentare.

Ce avantaje voi avea in urma machiajului semipermanent al sprancenelor?
Beneficiile imediat vizibile sunt doua:
1)      O fata mult mai tanara si mai luminoasa, intr-o maniera absolut naturala
2)      O mare economie de timp (mai ales dimineata), cand nu mai trebuie sa pierzi ore in sir in fata oglinzii pentru a te machia.
Vei avea sprancenele perfecte intotdeauna: in orice  moment al zilei si orice situatie .
De exemplu: dupa antrenamentul de la sala, nu-ti va mai fi teama sa te intalnesti cu persoane cunoscute. Vei fi intotdeauna perfecta! Mai mult de atat, daca nu ai manualitate, aceasta e solutia perfecta pentru tine, pentru ca nu va mai fi nevoie sa-ti tot refaci sprancenele cu creionul, evitand ,,efectul panda’’.
Este solutia ideala daca ai sprancenele rare sau subtiri, pentru ca poti in sfarsit sa ai sprancenele potrivite care sa-ti scoata in valoare frumusetea fetei.

Am cicatrice la nivelul sprancenei; se poate acoperi cu micropigmentarea?
Sigur ca da. Machiajul semipermanent devine tehnica ideala pentru acoperirea acestor defecte, imperfectiuni, obtinandu-se un efect absolut natural, unic si incomparabil cu alte tipuri de tratamente.

Poate fi o interventie salvatoare si pentru cele ce sufera de alopecie la sprancene (adica lipsa lor)?
Da, e absolut recomandat: este un tratament de care pot beneficia si barbatii nu numai femeile, deoarece caderea sprancenelor poate afecta ambele sexe.

Pot merge la servici, imediat?
Tratamentul dureaza 2-3 ore, si imediat dupa, se poate merge la servici, fara probleme.
Cel mult, se poate avea o lejera inrosire in zona interesata si doar pentru cateva ore.
De retinut ca: pielea ta are nevoie de 7-8 zile pentru a reveni la normal definitiv si de circa 3-4 saptamani pentru fixarea culorii definitive (adica aceea pe care o vei avea circa 2 ani)


ASPECTE TEHNICE:
Este foarte important sa te adresezi unei specialiste experte (neaparat cu studii: cosmeticiana cu specializare in micropigmentare ori medic ), care sa-ti garanteze calitatea si siguranta produselor utilizate in timpul procedurii.
Exista si posibilitatea gasirii unor persoane dispuse sa realizeze tatuajul sprancenelor, buzelor sau ochilor la preturi foarte mici, dar este necesar sa fii atenta la normele igienice si la calitatea aparatului si materialelor utilizate. In majoritatea cazurilor, tarifele mici se traduc prin contaminari sanguine si microbiene, ce pot ajunge si in zonele invecinate si nu doar in zona tratata, ori pigmenti de proasta calitate de cele mai multe ori periculosi- de provenienta China.

Ce ac se foloseste?
Se utilizeaza ace sterile din otel chirurgical, de unica folosinta, pentru a garanta o maxima igiena si siguranta a clientei. Au varful rotunjit(= pentru o implantare maxima de culoare si iritatie minima), si nu exista nici o vibratie in ghidajul acului (pentru o pigmentare precisa).
Deci, nu trata in gluma aceasta procedura!  Adreseaza-te profesionistilor seriosi !

Care sunt produsele utilizate pentru tatuajul cosmetic?
Produsele utilizate sunt de origine naturala si bio-absorbabili.

Ce pigmenti se folosesc?

Pigmentii folositi sunt lichide colorate, ce contin ingrediente naturale, extrem de bio-compatibili, non-toxici,non-alergici, riguros sterilizati si testati dermatologic , microbiologic si clinic in laboratoare cunoscute, formulati in mod expres pentru: MAKE-UP SEMIPERMANENT si TRATAMENTE PARAMEDICALE
·         nu contin conservanti
·         nu elibereaza amine aromatic
·         sunt deosebiti de resistenti la lumina
·         nu exista nici un risc de cancer

APARATUL - DERMOGRAF GOLDENEYE:

GOLDENEYE (= companie de micropigmentare)- este prima firma pe plan mondial pentru pigmentisti profesionali.
Aparatul- este prevazut cu: 5 trepte de lucru,potrivit caracteristicilor pielii si tecnicii de lucru.
Aplicatorul de pigment - prevazut cu sistem de protectie a refluxului de pigment(=pigmentul se opreste in surub), totul este etans ermetic pentru o igiena de 100%.

 Pot vedea imagini cu micropigmentari?
Da, unele sunt prezentate pe site, blog ori facebook:
Nota: fotografiile sunt realizate imediat dupa procedura, motiv pentru care culorile sunt foarte vii. Ele se estompeaza/ fixeaza, pe parcursul celor 3-4 saptamani dupa procedura

Cine mi se poate adresa?
Toate: casnice, studente, profesioniste, medici, asistente,…toate merita sprancene , buze sau ochi perfecti.
Studii in domeniu:
·         AFL- Estetica & Turismo (curs 2 ani) – Padova
·         Trucco semipermanente – Bologna
·         Machiaj semipermanent Goldeneye - Bucuresti
·         Universitatea Ovidius Constanta- Facultate Biologie, specializare Ecologie si Protectia Mediului (4ani)
·         Curs de cosmetica – Bucuresti

Date de contact:
Constanta, telefon: 0748-036.207

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu