miercuri, 1 ianuarie 2014

BOMBE DE BAIE EFERVESCENTE - cu: CAFEA & SCORTISOARA (anticelulita, energizante)






100% NATURAL (= fara: coloranti, conservanti, arome sintetice ori grasimi animale), realizat HANDMADE

Ingredientebicarbonat de sodiu (alimentar), sare de lamaie, amidon de porumb, Epsom Salt, sare marina, cafea expresso (rasnita si boabe), pulbere de scortisoara, ulei de orez, borax- grad farmaceutic, ulei esential de Scortisoara.

Proprietati:

EPSOM  SALT - detoxifica si exfoliaza pielea in mod natural (indeparteaza pielea aspra si dura de pe calcaie), elimina mirosurile neplacute, calmeaza inflamatiile pielii, inmoaie si vindeca ranile, dezumfla gleznele umflate si alina durerile de picioare,  micsoreaza vanataile. Relaxeaza muschii si sistemul nervos.
SAREA MARINA - efect detoxifiant si anticelulitic, hidrateaza si inmoaie pielea, extrem de eficienta pentru relaxarea muschilor si articulatiilor .
BICARBONATUL DE SODIU ALIMENTAR inmoaie apa / dedurizeaza apa, stimuleaza circulatia sangelui si are calitati calmante  eficiente pentru piele.
Are un efect de înmuiere asupra pielii și calmeaza mâncărimile pielii! De asemenea, este util pentru detoxifiere dintr-un exces de alcool, cafeină, medicamente, și nicotină. Organismul  se simte odihnit și reînnoit, cu avantajul suplimentar de piele moale si supla.
SAREA DE LAMAIE / ACIDUL CITRIC -  in combinatie cu apa din baie, formeaza dioxidul de carbon ceea ce face ca bombele de baie  sa fie efervescente.
BORAXUL -  apare în natură sub formă cristalină sau masivă, asemănător anhidritului, gipsului, sau evaporitului. Boraxul ia naştere prin secarea prin uscare a lacurilor sărate, care sunt numite şi lacuri de borax. Mineralul mai poate lua naştere prin sedimentare, sau mai poate fi întâlnit în coşurile vulcanilor. Boraxul este utilizat la producerea săpunurilor si a detergenţilor datorita capacitatii de dedurizare a apei. De asemenea este utilizat la producerea dezinfectanţilor (proprietati antifungice).
Modifica pH-ul preparatului, actionand ca un conservant si dedurizand apa. In bombele si sarurile de baie acesta este un bland detergent.
CAFEAUA - prin <cofeina> continuta, contribuie la: reducerea varicelor(functioneaza ca limitator vascular, adica ingusteaza vasele de sange) si lupta impotriva celulitei (prin redistribuirea celulelor adipoase / grase existente si oprirea avansarii celulitei).
SCORTISOARA - stimuleaza circulatia deficitara a sangelui (prezenta in celulita); efect antiseptic si antimicrobian foarte puternic (cu spectru larg); antifungic (ciuperci, candida), antiviral (util in gripa).
Pe plan nervos: tonica si stimulanta generala, afrodisiaca; eficace in: somnolenta, astenie nervoasa, depresie.

Mod de utilizare: se folosesc 1-2 bile aromatice/ cada de apa; se va adauga numai dupa ce ne-am scufundat in apa, ptr a beneficia din plin de efectele benefice ale ingredientelor. Reactia este una efervescenta si spumanta.
Pastrare: in loc ferit de lumina si caldura.
Valabilitate: 3 luni
Fiecare bila aromatica, este ambalata individual si festiv, si etichetata (data preparare, valabilitate, ingrediente, etc)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu