joi, 19 iunie 2014

,,AMLA & KAPOOR KACHLI'' - SAMPON AYURVEDIC ANTI- CADEREA PARULUI, FORTIFIANT

 130gr.
130gr.


300gr.

 Amla (Emblica Officinalis)


100% NATURAL (= fara coloranti, conservanti, arome sintetice, E-uri, parabeni), realizat manual.

Ingrediente: pulbere ayurvedica de Amla, pulbere ayurvedica de Kapoor Kachli, tenside solide (SCS si SLSA), apa minerala, ulei de ricin si uleiuri esentiale (Geraniu, Ghimbir si Portocal).
In aceasta reteta, nu s-a folosit soda caustica, ci tenside solide- care fiind ingrediente foarte scumpe, conduc la un pret relativ ridicat al samponului solid.

 Efectele samponului:
Fortifica parul moale si devitalizat cu tendinta de cadere (deci franeaza caderea parului),si favorizeaza cresterea pentru un par lung. Confera volum, faciliteaza pieptanatul si combate matreata.
Parul devine moale si stralucitor.
Ingredientele-minune ale acestui sampon sunt: Amla si Kapoor Kachli.
Pentru cei care nu cunosc planta de Kapoor Kachli: este o specie de ghimbir salbatic originar din India (INCI: Hedychium spicatum) si care creste in zona asiatica, la 300 metri inaltime. Rizomul sau este folosit in medicina ayurvedica (calmeaza Vata si Kapha si stimuleaza Pitta) si bucataria asiatica si indiana (combate halena si efecte benefice si pe aparatul respirator).
In cosmetica, efectele sale asupra parului sunt:
  • antioxidant si stimulant (tonifica scalpul si combate caderea parului)
  • faciliteaza pieptanatul, confera volum si confera stralucire parului
  • activitate pediculicida (adica combate matreata)
  • parfumeaza parul.
  • util pentru toate tipurile de par, si in special cel tern cu tendinta de cadere.
Amla (INCI: Emblica Officinalis) - pulbere ayurvedica foarte fina obtinuta din macinarea fructelor comestibile ale arborelui de Amla. Proprietatile sale asupra scalpului si parului, se pot rezuma astefel:
  • puternic regenerant (intareste radacina firelor de par, reduce caderea parului si promoveaza cresterea lui intr-o maniera evidenta).
  • tratament ultraconditionator (face parul matasos si-i confera volum si stralucire)
  • excelent antioxidant (prin vitamina C si taninurile in cantitate impresionanta, lupta impotriva incaruntirii premature a parului si ,,inchide'' culoarea naturala a parului.
Uzul regulat, ajuta la mentinerea culorii naturale a parului si intareste radacinile.
Este foarte economicos, in sensul ca se consuma putin si dureaza foarte mult (de exemplu: varianta de 300 grame ajunge pentru vreo jumate de an, la 2 spalari/ saptamana).
Valabilitate: 6luni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu