duminică, 19 aprilie 2015

,,3 ARGILE'' - SAPUN NATURAL, DETOXIFIANT & ECHILIBRANT


100 % Natural, Handmade (fara coloranti, conservanti, arome sintetice E-uri, Parabeni ori alte ingrediente sintetice).

Metoda : saponificare ,,la rece'' (adica la o temperatura de 38-40 grade)
Avantajul acestei metode: compusii activi se regasesc in compozitia sapunului, ei nefiind degradati in timpul procesului de saponificare.

Ingrediente: uleiuri vegetale (masline, palmier, cocos, ricin), extract de rozmarin, argila verde, argila rosie, argila alba, sare de lamaie, acid lactic, soda caustica, apa distilata, uleiuri esentiale (Patchouli, Eucalipt si Menta).

Se potriveste tuturor tipurilor de piele. Din plin beneficiaza o piele asfitica (imbacsita de toxine, cosulete, etc), o piele imbatranita prematur, o piele obosita/ expusa poluantilor de orice fel (fumatori, raze solare, etc).
ARGILA VERDE (INCI: Illite Green Clay)- contine: siliciu, aluminiu, calciu, fier, potasiu, magneziu, sodiu, mangan, fosfor. Literatura de specialitate, o recomanda pentru toate tipurile de piele si in particular pentru: pielea grasa cu tendinta acneica si  pielea mixta. Proprietatile ei, ar fi:
- foarte absorbanta (toxine, poluanti, exces de sebum)
- abraziva
- calmanta
- cicatrizanta / reparatorie
- remineralizanta
ARGILA ROSIE (INCI: Illite) - principalii sai compusi: fier, potasiu, magneziu. Culoarea sa rosie, se datoreaza continutului mare de fier.
Este recomandata pentru detoxifierea pielii uscate si sensibile, ori o piele terna/ obosita. Proprietatile sale, s-ar rezuma astfel:
- abraziva
- foarte absorbanta
- purifianta
- calmanta, cicatrizanta/ reparatorie (in inflamatii ale pielii)
- amelioreaza microcirculatia la nivelul capilarelor pielii (adica stimuleaza circulatia sangelui si accelereaza absorbtia toxinelor)
- remineralizanta
ARGILA ALBA (INCI: White Clay Kaolin) - este o argila delicata, indicata pentru detoxifierea  pielii uscate si iritate, pielii sensibile si a pielii mature. Proprietatile sale, sunt:
- delicat abraziva
- absorbanta, opacifianta si protectoare
- calmanta, cicatrizanta si reparatorie
 Calitatile sapunului:

  • duritate = 47
  • putere de curatare = 22
  • putere conditionanta = 49,
  • putere spumanta (clabuci) = 25,
  • cremozitate = 29.
  • In concluzie: este un sapun cu o duritate intre moderat si dur, curata fantastic, produce multi clabuci cremosi si pufosi, si foarte conditionant. (deci, un sapun ce nu trebuie sa lipseasca din casa)

Fiecare sapun este etichetat (data preparare, valabilitate, etc), si ambalat festiv.
Valabilitate: 1 an    Pret: 13 ron/ 100grame
Pana nu incerci, nu vei sti ceea ce pierzi!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu