duminică, 3 mai 2015

,,APIS" - BILE AROMATICE SUPER-EFERVESCENTE si SPUMANTE (cu: granule de polen, miere si argila marocana Rhassoul)100% Natural, realizat Handmade (nu contine: coloranti, conservanti, arome sintetice E-uri, parabeni ori alti ingredienti sintetici)

Ingrediente: bicarbonat de sodiu alimentar, sare de lamaie, amidon de porumb alimentar, argila de Maroc Rhassoul, granule de polen, extract bio miere de albine, apa distilata, tensida lichida, macerat uleios din polen, oxid maron.

Efecte: 
O astfel de baie (baie aromatica) are ca scop in principal: relaxarea organismului, deschiderea porilor si eliminarea toxinelor.

BICARBONATUL DE SODIU ALIMENTAR inmoaie apa / dedurizeaza apa, stimuleaza circulatia sangelui si are calitati calmante  eficiente pentru piele. Are un efect de înmuiere asupra pielii și calmeaza mâncărimile pielii! De asemenea, este util pentru detoxifiere dintr-un exces de alcool, cafeină, medicamente, și nicotină. Organismul  se simte odihnit și reînnoit, cu avantajul suplimentar de piele moale si supla.
SAREA DE LAMAIE / ACIDUL CITRIC -  in combinatie cu apa din baie, formeaza dioxidul de carbon ceea ce face ca bombele de baie  sa fie efervescente.
BORAXULapare în natură sub formă cristalină sau masivă, asemănător anhidritului, gipsului, sau evaporitului. Boraxul ia naştere prin secarea prin uscare a lacurilor sărate, care sunt numite şi lacuri de borax. Mineralul mai poate lua naştere prin sedimentare, sau mai poate fi întâlnit în coşurile vulcanilor. Boraxul este utilizat la producerea săpunurilor si a detergenţilor datorita capacitatii de dedurizare a apei. De asemenea este utilizat la producerea dezinfectanţilor (proprietati antifungice).
Modifica pH-ul preparatului, actionand ca un conservant si dedurizand apa. In bombele si sarurile de baie acesta este un bland detergent.
ARGILA SAPONIFERA MAROCANA RHASSOUL - are beneficii multiple pentru pielea corpului; (foarte indicata pentru pielea uscata); are capacitatea exceptionala de a ,,fixa'' apa si grasimile, motiv pentru care a devenit o parte indispensabila a fiecarui ritual ,,hammam''; respecta filmul hidro-lipidic al pielii si nu irita glandele sebacee; degreseaza / curata si purifica in profunzime; emolient, calmant, decongestionant.
 POLENUL GRANULE - literatura de specialitate afirma ca, in grauncioarele de polen exista peste 50 de substante; are proprietati comparabile cu cele ale laptisorului de matca, desi ceva mai slabe. Dintre efectele sale asupra pielii, spicuiesc: intareste rezistenta pielii , favorizeaza cicatrizarea dermatozelor seboreice si keratozice; pielea tratata cu polen, devine repede mai bine hidratata, mai moale, mai elastica si mai luminoasa. Cel mai bine , beneficiaza pielea uscata, deshidratata, devitaminizata ori matura.
Are si efect bactericid (antibiotic): adica contine o substanta asemanatoare penicilinei, capabila sa opreasca dezvoltarea anumitor microbi.

Uz: se foloseste 1 singura bomba de baie / cada de apa; se va introduce in apa baii, numai dupa ce ne-am scufundat in apa din cada.
Reactia este una super-efervescenta si spumanta.
Apa baii trebuie sa fie calduta sau calda, iar ca durata 15-30 minute (pentru a putea permite uleiurilor esentiale sa patrunda in epiderma, iar organismul sa fie relaxat.
Nu greseaza pielea  sau cada de baie, si nici nu face talpile alunecoase. 
De preferat: sa nu ne stergem dupa ce iesim din baie, ci sa ne infasuram direct intr-un halat de baie eventual si cu o patura, si ramanem sa ne relaxam astfel circa 15 minute. Toate aceste lucruri asigura organismului o transpiratie eficienta si o eliminare esentiala a toxinelor din corp.


Pastrare:
in loc ferit de lumina, caldura si umezeala.
Valabilitate: 6 luni 

Fiecare bomba efervescenta este ambalata si etichetata individual.
Dimensiuni, gramaj: 8 cm diametru (cam 250-260grame)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu