sâmbătă, 31 octombrie 2015

Sare de baie ayurveda - pentru pielea cu probleme (cu: pulbere de Neem)




100% Natural, realizat Handmade (nu contine: coloranti, conservanti, arome sintetice, siliconi, E-uri, parabeni ori alti ingredienti sintetici daunatori pielii).

Ingrediente: sare Epsom, sare marina grunjoasa, sare de Marea Moarta, sare de Himalaya grunjoasa, bicarbonat de sodiu alimentar, pulbere ayurvedica de Neem, ulei de Neem, ulei de ricin rosu, uleiuri esentiale (Scortisoara, Menta, Pin), borax farmaceutic.

Proprietatile sarii de baie:
Aceasta sare de baie, are multiple proprietati cosmetice si aromaterapeutice.
Sub efectul caldurii apei, porii pielii se dilata si permit eliminarea toxinelor din corp si patrunderea in piele a mineralelor si oligoelementelor continute masiv in saruri.
Ca urmare: se detoxifica, remineralizeaza, hidrateaza si revitalizeaza pielea, si se calmeaza durerile osteo-articulare si musculare, precum si cele de cap.
Relaxeaza si combate stressul si tensiunea nervoasa acumulata.

SAREA EPSOM - este un adevarat secret de frumusete si stare de bine. Este foarte folosita in centrele SPA si Institutele de tratament, datorita concentratiei foarte mari de magneziu biodisponibil. In apa calda a baii, sarea Epsom elibereaza magneziul care va fi absorbit de piele (ajunge pana in nucleele celulelor pielii). Ajuns in organism, magneziul ajuta la reglarea a mai mult de 300 enzime functionale.Ca urmare, organismul se detoxifiaza, se relaxeaza, contracturile muschilor dispar ca prin minune, durerile de oase si articulatii sunt ameliorate, durerile de cap (migrenele) sunt inlaturate, reduce inflamatiile si umflaturile, inmoaie pielea si inlatura mirosul picioarelor.
Este stiut ca: stresul scade nivelul magneziului din organism, si-l creste pe cel de adrenalina. Ionii de magneziu absorbiti de piele, refac nivelul de magneziu din organism (TIPS! conform studiilor de specialitate, absorbtia magneziului - din preparatele administrate oral, la nivelul intestinului = 0.
Singura cale de refacere a magneziului din organism, este calea cutanata, adica bai cu sare Epsom).
Ionii de magneziu, odata absorbiti prin piele, ajuta la producerea serotoninei (substanta chimica fabricata de creier, ptr creearea unei stari de spirit ridicate, de calm si relaxare).
Deci, reduc efectele adrenalinei, reducand astfel iritabilitatea, ajuta muschii si nervii sa functioneze corespunzator, imbunatatesc concentrearea si somnul.
SAREA MARINA - concentrata in minerale si oligoelemente esentiale bunei functionari a organismului (magneziu, calciu, potasiu, mangan), este o bogatie absoluta ptr organism.
Efectele sarii marine, pe scurt:
- curata/ purifica, hidrateaza  si inmoaie pielea
- relaxeaza, calmeaza corpul si spiritul
- incetineste procesul de imbatranire
- revitalizeaza organismul
 SAREA ROZ de HIMALAYA - este considerata cea mai pura sare dun lume; se extrage din minele de sare din Muntii Himalaya  (Pakistan). Este foarte bogata in minerale si oligoelemente : magneziu, calciu, siliciu, zinc, mangan, fier, fosfor, potasiu, si sulfati.
Este vestita ptr efectele sale detoxifiante, dar este si un exfoliant eficace al zonelor rugoase, picioare, psoriazis si eruptii cutanate. Curata si netezeste pielea, relaxeaza si te ajuta sa dormi mai profund.
SAREA DE MAREA MOARTA - este o sare terapeutica, foarte bogata in elemente indispensabile organismului; mentine sanatoasa si tanara pielea, o hidrateaza excelent si vindeca unele boli dermatologice (acnee, eczeme, psoriazis) ori afectiuni cronice (osteoartrita):
·         combate toxinele interne

·         ajuta la relaxare , calmare si amelioreaza insomnii (1 cana x OE Rosmarin/ Menta /Lavanda)

·         tratam. anti-aging/ lupta impotr. semne batranetii (hidrateaza pielea, atenueaza riduri expresie); documente istorice atesta faptul ca Cleopatra apela la aceste bai in M.Moarta, ptr a-si pastra tineretea si frumusetea
·         vindeca tesuturile pielii / celulita
·         ajuta la vindecarea, prevenirea alergii (pune o bariera pe piele, reducand astfel inflamatiile)
·         vindeca: acneea, eruptii purulente, psoriazis, eczeme (bai = 3ori/ sapt., timp = 6 sapt) – combate pielea uscata, mancarimi care duc uneori la sangerare
·         restabil. echil. apei, hidratarea pielii si imbunat. elasticit. pielii
·         elimina dermatite si matreata (restabileste circulatia sanguina la niv. scalp, regenereaza parul care cade, si-i da stralucire)

BORAXUL - ia nastere prin secarea si uscarea lacurilor sarate, care sunt numite si lacuri de borax.  Se foloseste in preparatele cosmetice inca de la inceputul sec. XIX.
Are calitati dezinfectante, antifungic, dedurizeaza apa, hidrateaza si este un bland detergent.
PULBEREA AYURVEDICA DE NEEM - considerata in ayurveda, ca: ,,planta care vindeca toate bolile'', este un aliat impotriva inflamatiilor pielii si mucoaselor.
Proprietatile sale, rezumate pe scurt:
detoxifica si purifica
antibacteriana (trateaza acneea, furunculoza)
calmant ptr: urticarii, eczeme, escare.

Mod-de-folosire: 
Se recomanda adaugarea a cateva linguri de sare de baie/ cada  de apa.

Se recomanda: consumarea cel putin a 1 pahar de apa (inainte de baie) + 1 litru apa (dupa baie) pentru a compensa pierderile.
Temperatura apei (se recomanda) = in jur de 37 grade C.
Durata baii = 15- 30 minute (sunt suficiente ptr a beneficia din plin de efectele benefice ale sarii).
Se recomanda clatirea corpului, cu apa simpla (la final) 

Valabilitate = 3-4 luni
Pastrare =in loc uscat, ferit de lumina si umezeala. 
Prezentare si gramaj: borcanele din sticla (100 grame, 300 grame) 
Pana nu incerci, nu vei sti ceea ce pierzi! 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu