joi, 24 martie 2016

BRANZA VEGAN (de post) - cu: nuci caju, tahini, hrean, usturoi (facuta in casa)





Ingrediente:
1/2 cana nuci caju
3/4 cana apa
1 lingurita drojdie de bere - uscata
3 linguri suc de lamaie
2 linguri tahini (pasta de susan, daca e preparata in casa...cu atat mai bine)
1 lingura hrean ras (sau 2 linguri hrean uscat pulbere)
2 lingurite mustar
1 lingurita sare roz de Himalaya (marina sau de care aveti...)
2 lingurite usturoi pulbere
2 lingurite marar uscat
1lingurita ardei iute uscat
sare - dupa gust
1 + 1/2 lingurite pulbere de agar
3/4 cana apa

Mod-de-preparare:
Nucile caju - se pun la hidratat cu 1 cana de apa (1 noapte)
In dimineata urmatoare, se pun in blender toate ingredientele, exceptand cele marcate cu galben.
Blenduire, pana la obtinerea unei compozitii groase (ca o smantana foarte groasa).
Se pregateste solutia de agar:
pulberea de agar, se adauga ,,in ploaie'', peste apa, cu grija sa nu se formeze cocoloase.
Se amesteca cu lingurita, apoi se pune in bain-marie pana la dizolvarea completa.
Aceasta solutie (asa fierbinte), se toarna ,,in-fir'' peste compozitia  blenduita, folosind blenderul in continuare. Pe masura ce se blenduieste, si se racoreste compozitia...se si ingroasa.
Dupa 5-10 minute de blenduire, se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu folie alimentara (forma care poate fi: un castron, forma de tofu, o cutie din plastic de la o salata, etc...) si presarata cu marar uscat si fulgi de ardei iute uscat.
Se pune la frigider, si se poate consuma in circa 1 ora.

Feedback:
- nu seamana la gust cu tofu ori alta branza non-vegan
- gust acrisor (cine nu agreeaza gustul acrisor, poate pune doar 1/2 din cantitatea de suc de lamaie)
- picant
- satios
- sanatos
- rapid
- nucile caju, pot fi inlocuite cu: migdale (care vor trebui decojite dupa hidratare), ori nuci autohtone.
 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu