duminică, 6 martie 2016

IAURT VEGAN / DE POST - din: lapte de soia x rejuvelac


Sursa foto: http://www.precisionnutrition.com/all-about-probiotics


Sursa foto: http://www.customprobiotics.com/blog

Ce faci daca ti-e pofta de un iaurt in post, si nu numai, dar nu ai fermenti pentru iaurt in casa? Sau ai dubii referitor la provenienta acestor fermenti?
Rezolvare: folosesti REJUVELAC - pe care ti-l prepari singura acasa.

Ingrediente ptr. 1 litru de iaurt vegan / de post (cu Rejuvelac):
  • 100 gr. Rejuvelac
  • 900 gr. lapte de soia handmade (nu cel din comert, ptr ca are tot felul de ingredienti adaugati, motiv pentru care, nu va fermenta).
Procedeu:
 Pentru laptele de soia, se va folosi in acest caz, urmatorul raport:
500 gr. boabe soia / 3,3 litri apa.
Precedeul  de preparare a laptelui din boabe de soia (nemodificata genetic!!- se gaseste prin Magazinele naturiste online) - vezi aici
Aparatul de iaurt (cu borcanelele incluse), se conecteaza la curent (ptr ca borcanelele sa fie caldute atunci cand se toarna laptele)
Laptele din soia preparat, se aduce la 40-43 grade C.
Se toarna Rejuvelacul, se amesteca cu lingurita.
Se repartizeaza amestecul in borcanele, se pun capacele, apoi capacul aparatului de preparat iaurt.
Aparatul va mentine o temperatura constanta.
Dupa 8-10 ore iaurtul este gata. (eu prefer 10 ore, il prepar seara, iar a doua zi dimineata iaurtul este gata)
Se lasa la racit, apoi se pune in frigider ptr perioada de maturare (12 ore).
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu