marți, 22 martie 2016

In cautarea iaurtului vegan perfect - IAURT VEGAN (de post) - DIN LAPTE DE SOIA & COMPLEX PROBIOTIC






Ingrediente (ptr 3 borcanele de iaurt):
  • 500ml lapte de soia (preparat in casa)
  • 10 gr. zahar (sau miere de albine)
  • 6 capsule de Complex Probiotic.
Ce contine acest Complex Probiotic? ...pai:
- Lactobacilus Acidophilus
- Lactobacilus  Bulgaricus
- Lactobacilus  Rhamnosus
- Lactobacilus  Casei
- Bifidobacterium bifidum
- Bifidobacterium longum, precum si:
- pectina
- gelatina
- celuloza
- zaharuri din fructe
- inulina
- maltodextrina.
Acest complex este un supliment alimentar, recomandat pentru regenerarea microflorei intestinale benefice.
Mod-de-preparare:
Laptele de soia - este adus la 42-43 grade C; se adauga zaharul ori mierea, amestecand bine pentru o dizolvare optima, uniforma. Se adauga si continutul celor 6 capsule de Complex Probiotic.
Se toarna lichidul, in borcanelele deja incalzite in yogurtiera.
Nu se pun capacele, deoarece in timpul coagularii, pe interiorul capacelor se acumuleaza picaturi, care vor contribui la alterarea iaurtului.
In schimb, se pune capacul yogurtierei, si se lasa la coagulat 10-12 ore (la mine, arata bine, la 12 ore).
Cand coagularea s-a incheiat, borcanele se transfera imediat (asa calde), in frigider unde se matureaza ptr inca circa 12 ore.
Scurse cele 12 ore, este numai bun de consumat!
Este dulceag, asa ca se potriveste combinatia cu fructe proaspete (eu, adaug capsuni - cubulete). Este foarte bun, sanatos si usor de preparat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu