vineri, 11 martie 2016

Mozzarella vegan/ de post - facuta in casa (din: lapte de soia & nuci caju)







Ingrediente:

Prima zi: 

- nuci caju (sau nuci romanesti) - 1 cana
- apa - cat sa le acopere bine!!
Hidratare = 1 noapte.

A doua zi:




- nucile hidratate
- apa (daca e posibil de la filtru, ptr ca are mai putin clor) - 4 cani
- lecitina de soia, granule - 2 linguri
- ferment pulbere (pentru iaurt) - 1 lingura
Blenduire. Se acopera vasul, si se lasa la coagulat = 24 ore

A treia zi:
- amestecul coagulat (preparat in ziua precedenta)
- lapte vegetal ( de soia, caju, miez de nuca, sau de care vrea fiecare) - 4 1/2 cani
- tapioca pulbere - 1 cana + 2 linguri
- sare (marina ori de Himalaya) - 1 lingura
- pulbere caragenan - 3 linguri
- ulei de cocos - 1 1/2 cani 
- acid lactic - 3/4 lingurita
Blenduire. Se transfera compozitia intr-o oala cu peretii mai grosi, la foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa (seamana cu aluatul oparit de eclere).
Cand s-a ingrosat destul, se pune cate un polonic mic pe cate o bucata de folie alimentara, se rasucesc capetele, si se pun pungutele intr-o oala cu apa rece si cuburi de gheata.
Dupa circa 1 ora de racire, se scurg, se sterg bine, se pun individual in pungi de celofan  (nu se scoate folia, dacat atunci cand se consuma), si se pot pastra in frigider ori congelator.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu