marți, 12 aprilie 2016

UNT VEGAN / DE POST - facut in casa


Ingrediente:
  • lapte de soia - facut in casa (neindulcit)
  • ulei de cocos
  • lecitina de soia granule ori lichida
  • sare fina de Himalaya
  • otet din mere
  • xantan pulbere de uz alimentar 
  • turmeric pulbere 
  • sare de lamaie - optional (pentru o buna conservare a preparatului)
Gustul este aproape identic cu cel comercial. As spune ca, e chiar mai gustos, si sigur mai sanatos!
Este dur...pentru cine prefera un unt mai moale, poate inlocui partial uleiul de cocos cu un ulei neutru, gen: floarea soarelui, samburi de struguri, rapita....Uleiul de masline, imprima untului gustul sau.
Mod-de-preparare: se pun toate ingredientele in blender  (aflate la temperatura camerei, iar uleiul de cocos topit si racit). Blenduire...se obtine o compozitie cremoasa, gen smantana. Se toarna intr-o formita, si se plaseaza in congelator pentru 1 ora.
Apoi, se extrage din forma, si se poate pastra in frigider, ori se poate si consuma imediat.
Buon apetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu