Ingrediente:
- lapte de soia - facut in casa (neindulcit)
- ulei de cocos
- lecitina de soia granule ori lichida
- sare fina de Himalaya
- otet din mere
- xantan pulbere de uz alimentar
- turmeric pulbere
- sare de lamaie - optional (pentru o buna conservare a preparatului)
Este dur...pentru cine prefera un unt mai moale, poate inlocui partial uleiul de cocos cu un ulei neutru, gen: floarea soarelui, samburi de struguri, rapita....Uleiul de masline, imprima untului gustul sau.
Mod-de-preparare: se pun toate ingredientele in blender (aflate la temperatura camerei, iar uleiul de cocos topit si racit). Blenduire...se obtine o compozitie cremoasa, gen smantana. Se toarna intr-o formita, si se plaseaza in congelator pentru 1 ora.
Apoi, se extrage din forma, si se poate pastra in frigider, ori se poate si consuma imediat.
Buon apetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu