vineri, 27 mai 2016

,,HIBISCUS, ROINITA & PATCHOULI'' - Bile aromatice de baie, super-efervescente si spumante




100% Natural, realizat Handmade (nu contine: coloranti, conservanti, arome sintetice, siliconi, E-uri, parabeni ori alti ingredienti sintetici daunatori pielii).

Ingrediente: bicarbonat de sodiu alimentar, sare de lamaie anhidra, amidon de porumb alimentar, flori de Hibiscus rasnite, borax de uz farmaceutic, tensida lichida blanda, ulei de orez, apa distilata, uleiuri esentiale bio (Roinita si Patchouli), bomboane din zahar - ptr decor.

Efecte: 
O astfel de baie (baie aromatica) are ca scop in principal: relaxarea organismului, deschiderea porilor si eliminarea toxinelor.

BICARBONATUL DE SODIU ALIMENTAR inmoaie apa / dedurizeaza apa, stimuleaza circulatia sangelui si are calitati calmante  eficiente pentru piele. Are un efect de înmuiere asupra pielii și calmeaza mâncărimile pielii! De asemenea, este util pentru detoxifiere dintr-un exces de alcool, cafeină, medicamente, și nicotină. Organismul  se simte odihnit și reînnoit, cu avantajul suplimentar de piele moale si supla.
SAREA DE LAMAIE / ACIDUL CITRIC -  in combinatie cu apa din baie, formeaza dioxidul de carbon ceea ce face ca bombele de baie  sa fie efervescente.
TENSIDA LICHIDA BLANDA - asigura formarea spumei.

BORAXULapare în natură sub formă cristalină sau masivă, asemănător anhidritului, gipsului, sau evaporitului. Boraxul ia naştere prin secarea prin uscare a lacurilor sărate, care sunt numite şi lacuri de borax. Mineralul mai poate lua naştere prin sedimentare, sau mai poate fi întâlnit în coşurile vulcanilor. Boraxul este utilizat la producerea săpunurilor si a detergenţilor datorita capacitatii de dedurizare a apei. De asemenea este utilizat la producerea dezinfectanţilor (proprietati antifungice). Modifica pH-ul preparatului, actionand ca un conservant si dedurizand al apei. 
In bombele si sarurile de baie acesta este un bland detergent.

FLORILE DE HIBISCUS SABDARIFFA (Trandafirul de Abisinisa) - prin mucilagiile continute: hidrateaza pielea uscata, calmeaza pielea sensibila si iritata (eczeme alergice). Prin polifenoli, alfa-hidroxiacizii si antociani, exercita efect antiaging (anti-imbatranirea pielii).
Alte efecte ale sale: lupta impotriva hipertensiunii, si  infectiilor urinare (Candida albicans), si scade nivelul colesterolului.
ULEIUL ESENTIAL DE ROINITA (Melissa officinalis) - la nivelul pielii, are efect antiinflamator: bactericid, antifungic (eczeme) si antiviral. 
Legat de sistemul nervos, roinita are urmatoarele efecte: excelent calmant (tonifica inima obosita  pe fond de stress), antidepresiva, induce o stare placuta de liniste, destinde tensiunile psihice acumulate dupa o zi solicitanta si permite instalarea unui somn odihnitor; utila persoanelor hipersensibile, tulburarilor de memorie sau persoanelor ce au suferit traume psihice puternice (ex. doliu)
ULEIUL ESENTIAL DE PATCHOULI - este un afrodisiac complet natural, un ajutor in impotenta, apatie, frigiditate. Util in probleme venoase si limfatice (celulita, retentie de lichide, staza venoasa/ picioare umflate, varice); la nivel de piele, este un excelent regenerant, cicatrizant. 

 Uz: se foloseste 1 singura bomba de baie / cada de apa; se va introduce in apa baii, numai dupa ce ne-am scufundat in apa.
Reactia este una super-efervescenta si spumanta.
Apa baii trebuie sa fie calduta sau calda, iar ca durata 15-30 minute (pentru a putea permite uleiurilor esentiale sa patrunda in epiderma, iar organismul sa fie relaxat. 

Nu greseaza pielea  sau cada de baie, si nici nu face talpile alunecoase. 
De preferat: sa nu ne stergem dupa ce iesim din baie, ci sa ne infasuram direct intr-un halat de baie eventual si cu o patura, si ramanem sa ne relaxam astfel circa 15 minute. 

Toate aceste lucruri asigura organismului o transpiratie eficienta si o eliminare esentiala a toxinelor din corp.
Pastrare: in loc ferit de lumina, caldura si umezeala.
Valabilitate: 6 luni 
Fiecare bomba efervescenta este ambalata si etichetata individual.
Dimensiuni, gramaj: 8 cm diametru si 25 cm circumferinta (in jur de 300 grame)  

Surse informatii:  
www.Elemental.ro  
www.aroma-zone.com  
www.info-erbe.it  
www.erbe-officinali.com
Compendiu de terapie naturala (Ovidiu Bojor, Mencinicopschi si Larisa Ionescu-Calinesti), Ed. Medicala 2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu