sâmbătă, 28 mai 2016

,,OCEAN BREEZE''- Bile aromatice de baie, super-efervescente si spuante


100% Natural, realizat Handmade (nu contine: coloranti, conservanti, arome sintetice, siliconi, E-uri, parabeni ori alti ingredienti sintetici daunatori pielii).

Ingrediente: bicarbonat de sodiu alimentar, sare de lamaie anhidra, amidon de porumb alimentar, spirulina pulbere, mica cosmetica bleu,  borax de uz farmaceutic, tensida lichida blanda, ulei de orez, apa distilata, uleiuri esentiale bio (Lemongrass, Lavanda, Menta si Rozmarin), alge verzi - pentru decor.

Efecte: 
O astfel de baie (baie aromatica) are ca scop in principal: relaxarea organismului, deschiderea porilor si eliminarea toxinelor.
BICARBONATUL DE SODIU ALIMENTAR inmoaie apa / dedurizeaza apa, stimuleaza circulatia sangelui si are calitati calmante  eficiente pentru piele. Are un efect de înmuiere asupra pielii și calmeaza mâncărimile pielii! De asemenea, este util pentru detoxifiere dintr-un exces de alcool, cafeină, medicamente, și nicotină. Organismul  se simte odihnit și reînnoit, cu avantajul suplimentar de piele moale si supla.
SAREA DE LAMAIE / ACIDUL CITRIC -  in combinatie cu apa din baie, formeaza dioxidul de carbon ceea ce face ca bombele de baie  sa fie efervescente.
TENSIDA LICHIDA BLANDA - asigura formarea spumei.
BORAXULapare în natură sub formă cristalină sau masivă, asemănător anhidritului, gipsului, sau evaporitului. Boraxul ia naştere prin secarea prin uscare a lacurilor sărate, care sunt numite şi lacuri de borax. Mineralul mai poate lua naştere prin sedimentare, sau mai poate fi întâlnit în coşurile vulcanilor. Boraxul este utilizat la producerea săpunurilor si a detergenţilor datorita capacitatii de dedurizare a apei. De asemenea este utilizat la producerea dezinfectanţilor (proprietati antifungice). Modifica pH-ul preparatului, actionand ca un conservant si dedurizand al apei. 
 In bombele si sarurile de baie acesta este un bland detergent.

 SPIRULINA  - este o micro-alga de apa dulce, calda si alcalina (lacuri),  ce contine toti aminoacizii (esentiali si neesentiali), vitamine (E si B), forme de ADN si ARN specific organismului uman si cu o mare putere de penetrare la nivelul pielii. Efectele sale la nivelul pielii:
- curata profund pielea, asigurand eliminarea eficienta a toxinelor
- antiinflamatoare (= reduce inflamatiile pielii)
- calmeaza iritatiile
- regenereaza pielea afectata de: taieturi, zgarieturi, rani post-operatorii
- incetineste procesul imbatranirii pielii, redand prospetimea si tineretea ei
 
Mod-de-folosire: se foloseste 1 singura bomba de baie / cada de apa; se va introduce in apa baii, numai dupa ce ne-am scufundat in apa, pentru a beneficia din plin de reactia efervescenta si uleiurile esentiale ce sunt eliberate.
Reactia este una super-efervescenta si spumanta.
Apa baii trebuie sa fie calduta sau calda, iar ca durata 15-30 minute (pentru a putea permite uleiurilor esentiale sa patrunda in epiderma, iar organismul sa fie relaxat. 
Nu greseaza pielea  sau cada de baie, si nici nu face talpile alunecoase. 
De preferat: sa nu ne stergem dupa ce iesim din baie, ci sa ne infasuram direct intr-un halat de baie eventual si cu o patura, si ramanem sa ne relaxam astfel circa 15 minute. 
Toate aceste lucruri asigura organismului o transpiratie eficienta si o eliminare esentiala a toxinelor din corp.

Pastrare: in loc ferit de lumina, caldura si umezeala.  
Valabilitate: 6 luni   
Fiecare bomba efervescenta este ambalata si etichetata individual.
Dimensiuni, gramaj: 
8 cm diametru si 25 cm circumferinta (in jur de 300 grame)/ bila


Surse informatii:  
www.Elemental.ro    
www.aroma-zone.com  
www.info-erbe.it  
www.erbe-officinali.com  
Compendiu de terapie naturala (Ovidiu Bojor, Mencinicopschi si Larisa Ionescu-Calinesti), Ed. Medicala 2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu