miercuri, 27 septembrie 2017

EXFOLIANT SOLID DE CORP - ZAHAR & ROINITA (LUSH Like)



FORMULA  NATURALA (= fara: coloranti, conservanti, arome sintetice ori alte ingrediente daunatoare), si realizat HANDMADE. 
Este o reproducere eco-bio ,,in my own way'', in maniera Handmade a celebrului  ,,The Rough With The Smooth - Body Scrub'' de la Lush, aici mai jos: 

Sursa foto: www.lushusa.com
Ingredientele originale LUSH sunt: Granulated Sugar (Sucrose), Murumuru Butter (Astrocaryum Murumuru), Sodium Bicarbonate, Sodium Laureth Sulfate, Cocoa Butter (Theobroma cacao), Cream of Tartar (Potassium Bitartrate), Organic Castor Oil (Ricinus communis), Fragrance, Lauryl Betaine, Black Pepper Oil (Piper nigrum),  Patchouli Oil (Pogostemon cablin), Vanilla Absolute (Vanilla planifolia),  *Limonene *Linalool Rosie , Red Lustre (Mica, Titanium Dioxide, Red 7) *Occurs naturally in essential oils 
Acum ingredientele pe care le-am utilizat eu, intr-o copiere cat mai fidela dar cu un continut exclusiv natural:
zahar alb, unt de cacao nerafinat, bicarbonat de sodiu alimentar, tensida solida SCI, pulbere de Cremor Tartar, ulei de ricin bio, pulbere de Manjista (pentru culoarea rosiatica), si ulei esential bio de Roinita.

Proprietati & Beneficii:
- pentru ca contine o cantitate uriasa de unt de cacao, se preteaza la o piele uscata si foarte uscata ori deshidratata, imbatranita

- exfoliaza foarte bine pielea, eliminand celulele moarte de la suprafata pielii, si asta fara sa irite. - curata si detoxifica pielea
- hidrateaza si  inmoaie pielea 
- nu e necesara aplicarea cremei dupa aceasta exfoliere
Zaharul alb - este un mare exfoliant, dar totodata are si puterea de a inmuia pielea datorita acidului glicolic continut ( face parte din categoria AHA alfa-hidroxiacizilor).
Bicarbonatul de sodiu alimentar - degreseaza si curata pielea si neutralizeaza mirosul corpului (,,topeste'' ureea prezenta in mod natural pe suprafata pielii responsabila de mirosul urat).
- este un exfoliant bland care combate si acneea
- trateaza orice afectiuni ale pielii (calmeaza iritatiile,  mancarimile si pielea inrosita, inmoaie pielea si limiteaza dezvoltarea ciupercilor specifice)
Untul de cacao - foarte bogat in insaponificabile (adica steroli vegetali si squalene vegetale) si vitamina E.

Hraneste si inmoaie eficient pielea uscata si foarte uscata si o protejeaza de deshidratare.
Uleiul esential de Roinita - are efect calmant nervos / sedativ.
Uleiul de ricin bio - inmoaie pielea si o hidrateaza.
Cream of Tartar (acidul tartaric sau tartric) = se găsește în multe fructe in special struguri.
Este un produs secundar al industriei vinicole. În timpul fermentării, se formează un sediment în interiorul butoaielor, care conține acid tartric. Acestea sunt cristale de argol. Acestea sunt purificate, uscate și remacinate pentru obtinerea pulberii de acid tartaric.  
Mod-de-utilizare: se aplica pe pielea umeda cu miscari de masaj circulare.
La contactul cu apa si pielea calda, untul de cacao se topeste, zaharul deasemenea, iar preparatul emulsifica si se faciliteaza dispersia preparatului pe suprafata pielii. Dupa cateva minute se clateste cu apa calduta.

Se va evita curgerea directa a apei pe exfoliant, pentru ca se va topi. 
Valabilitate & Pastrare = circa 6 luni, in loc uscat
Intre utilizari, se va evita contactul cu apa (se recomanda o savoniera cu gratar de scurgere a apei)

Surse de informatii: 
www.Elemental.ro    
www.aroma-zone.com  

,,Compendiu de terapie naturala'' (Ovidiu Bojor, Mencinicopschi si Larisa Ionescu-Calinesti), Ed. Medicala 2009.
,,Cosmetologia'' - Umberto Borellini, Ala Editrice - Les Nouvelle Estetiques, Milano 2006   

www.lushusa.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu