sâmbătă, 23 septembrie 2017

,,PAPAYA, KOJIC, TURMERIC, ALOE'' - Cleansing Bar, cu efect de albirea petelor & combaterea cosurilor







100% NATURAL (= fara: coloranti, conservanti, arome sintetice ori alte ingrediente daunatoare), si realizat HANDMADE.   
Acum, varianta cu punct de plecare ,,melt & pour'': cleansing bar (cu pulpa fructului papaya) - cu efect de: albire a diverselor pete pigmentare de culoare bruna si de combaterea cosurilor, si punctelor negre.
Ingrediente: baza de sapun melt & pour  transparent (fara ingrediente controversate precum: propilen glicol, sulfați și agenți de chelatare sintetici), pulpa fructului de papaya, ulei de Rosa Mosqueta, ulei de catina, macerat uleios de Alkanet, unt Shea, vitamina E vegetala, acid kojic (ingredient anti-pete), niacinamida sau vitamina B3 vegetala (anti-pete, anti-acnee), acizi din fructe, sare de lamaie, ulei esential bio de Lamaie, gel de aloe bio, pulbere de turmeric.

Proprietati & Beneficii: 
Baza de sapun melt & pour transparenta - contine: : ulei de cocos, ulei de palmier, ulei de şofrănel, glicerină vegetală, apă purificată, sorbitol, sorbitan oleat, si proteine de ovăz hidrolizate. Sorbitolul este un agent hidratant și umectant de origine vegetală. Sorbitan oleatul este un emulsifiant și umectant de origine vegetală. Proteinele din ovăz hidrolizate au rolul de catifelare şi condiţionare.
Turmericul - combate cosurile, comedoanele si orice infectii cutanate.
Aloe - calmanta si hidratanta
Papaya (Carica papaya) - contine papaina - o enzima proteolitica (care descompune proteinele) cu efect de peeling si atenuarea petelor si pistruilor,  si antiinflamatoare (pe acnee)
Acidul kojic - este un ingredient natural functional, care se regaseste intr-o anumita specie de ciuperci native din Japonia, dar se obtine si ca produs secundar la obtinerea vinului japonez de orez (sake).
Are beneficii exceptionale pentru piele: este considerat unul dintre cei mai buni agenti depigmentanti ai pielii. El este foarte bogat in enzime care ,,ataca'' stratul superficial de celule moarte deteriorate, si ca urmare aceste celule se vor detasa de restul celulelor vii si sanatoase, eliberand astfel pielea de pete. Deci, permite celulelor sanatoase sa ia locul celor deteriorate si patate (realizeaza un asa-zis ,,peeling'').
Cu alte cuvinte, intinereste pielea imbatranita.
Este si un puternic antibacterian si anti-micotic (lupta impotriva bacteriilor si ciupercilor) 

AHA (acizi din fructe) - are efect exfoliant bland (adica slefuieste neregularitatile si imperfectiunile pielii, facand loc la o piele noua si perfecta).
- estompeaza petele senile ce apar cu vartsa, pete;e de ficat, petele solare, cloasma (pete de sarcina), pistrui, cicatrici lasate de o acnee tratata
- rol antiage forte
- regleaza sebumul si purifica pielea
- inmoaie pielea deshidratata
Niacinamida (vitamina B3) - imbunatateste aspectul pielii: hiper-pigmentate (pete), deteriorate de razele UV ori ridate (reduce ridurile fine prin stimularea producerii de colagen in piele); este si un anti-inflamator (deci foarte eficient in lupta contra acneii ori porilor dilatati)
- imbunatateste textura pielii, limiteazaezvoltarea microorganismelor, reduce sebumul si porii dilatati
- efect lejer exfoliant si antiaging: reduce ridurile, petele superficiale
- efect hidratant

Uleiul de Rosa Mosqueta - rol depigmentant si regenerator al pielii imbatranite si patate. 
Uleiul esential de Lamaie - contribuie si el la albirea pielii, dar este si antiseptic comabatnd astfel acneea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu