duminică, 8 octombrie 2017

sampon solid conditionant ,,2-in-one'' = ptr par gras (anti-cadere, reglator de sebum, stimulator de crestere) cu: aloe, cheratina vegetala, rosmarin si mesteacan



FORMULA  NATURALA (= fara: coloranti, conservanti, arome sintetice ori alte ingrediente daunatoare), si realizat HANDMADE.

Ingrediente: tenside solide blande (SCI si SCS), tenside lichide blande (tensida de cocos), pantenol, cheratina vegetala, gel de aloe, pulbere de aloe, uleiuri esentiale bio de Rozmarin, extract de mesteacan,  ulei de cocos bio, emulsionant vegetal (alcool cetilic), silicon vegetal ( a nu se confunda cu cel sintetic!!), conditionant vegetal BTMS, activ conditionant Honeyquat.


Proprietati & Efecte: 
Este un sampon conditionant, ,,2 in 1'' (adica sampon si balsam). Nu s-a folosit soda caustica la prepararea lui, ci este pe baza de tenside solide si lichide blande.
- este foarte economic, comparativ cu sampoanele lichide (se consuma greu): 100 grame de sampon solid este echivalentul a 500grame sampon lichid.   

- foarte practic si comod, de purtat in valiza (atunci cand suntem plecati), fara sa avem surpriza ca s-a varsat.
- este destinat parului gras, cu urmatoarele efecte: combate caderea lui, regleaza excesul de sebum, ajuta la o crestere sanatoasa a parului, si descurca/ descalceste eventualele ,,noduri''.
Aloe = considerata cel mai bun tratament anti-cadere par, cu efect atat preventiv cat si curativ.
Promoveaza cresterea parului, si regleaza sebumul.
Extractul de mesteacan (Betula alba) - ingrijeste parul gras
Uleiul esential de rozmarin - are aplicatii in: combaterea caderii parului, stimularea cresterii lui (prin faptul ca stimuleaza microcirculatia la nivelul scalpului), combaterea matretii si a excesului de grasime.
Cheratina vegetala - ingrijeste toate tipurile de par, ea fiind un fortifiant cu efect imediat: este formata din molecule foarte mici de aminoacizi care patrund in interiorul firelor de par si le restructureaza dinspre interior catre exterior. Nu este indepartata prin spalare, ea ramane sub forma unui film protector pe firele de par, chiar si dupa spalare. Confera volum si faciliteaza pieptanarea.
Pantenolul - este un ingredient nelipsit din toate formulele cosmetice destinate parului. Are o multitudine de proprietati, aici adaugat pentru rolul sau anti-cadere par, reparator si volumizant.
Siliconul vegetal - este de fapt un extract de alga rosie (Chondrus crispus), bogat in minerale si polizaharide; Este fortifiant, hidratant, si un veritabil conditionator. Face parul matasos, si usor de pieptanat.
Uleiul de cocos - ales pentru marea sa afinitatea cu proteinele din par si pentru faptul ca e un ulei ,,usor'' care nu greseaza. 
Honeyquat - activ adaugat pentru un plus de conditionare si hidratare a parului. Este compatibil cu orice tip de par.
Valabilitate  & Pastrare = circa 6 luni (in loc uscat)
Prezentare si gramaj: 100grame
Fiecare flacon, este etichetat (data de preparare, valabilitate, ingrediente), si ambalat festiv gata de oferit cadou.


Surse de informatii: 
www.Elemental.ro    
www.aroma-zone.com  

,,Compendiu de terapie naturala'' (Ovidiu Bojor, Mencinicopschi si Larisa Ionescu-Calinesti), Ed. Medicala 2009.
,,Cosmetologia'' - Umberto Borellini, Ala Editrice - Les Nouvelle Estetiques, Milano 2006  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu