duminică, 8 octombrie 2017

sampon solid conditionant ,,2-in-one'' = ptr orice tip de par (hidratant si de mentinere a culorii roscat, a parului vopsit cu Henna), cu: uree, si pulbere de Henne roscat



FORMULA  NATURALA (= fara: coloranti, conservanti, arome sintetice ori alte ingrediente daunatoare), si realizat HANDMADE.

Ingrediente: tenside solide blande (SCI si SCS), tenside lichide blande (tensida de cocos, tensida hidratanta), pantenol, cheratina vegetala, ulei de cocos bio, pulbere de Henne roscat (de Rajashtan), uleiuri esentiale bio (Grapefruit si Rozmarin), emulsionant vegetal (alcool cetilic), silicon vegetal (a nu se confunda cu cel sintetic!!), conditionant vegetal BTMS, pulbere de uree si pulbere de MSM. 


Proprietati & Efecte: 
Este un sampon conditionant, ,,2 in 1'' (adica sampon si balsam). Nu s-a folosit soda caustica la prepararea lui, ci este pe baza de tenside solide si lichide blande.
- este foarte economic, comparativ cu sampoanele lichide (se consuma greu): 100 grame de sampon solid este echivalentul a 500grame sampon lichid.   

- foarte practic si comod, de purtat in valiza (atunci cand suntem plecati), fara sa avem surpriza ca s-a varsat.
- se potriveste oricarui tip de par (curata delicat dar eficient, il conditioneaza nemaifiind nevoie de balsam, si-l hidrateaza intens ).    
Ureea - aici are rol de hidratare intensa a parului si scalpului,  si antistatic (adica de combatere a electrizarii firelor de par).
MSM (metil-sulfonil-metanul) - este un ingredient natural, forma biodisponibila a sulfului existent in interiorul tuturor organismelor vii. Se ataseaza de cheratina firelor de par, le hraneste, fortifica, si cicatrizeaza eventualele leziuni la nivel de scalp (eczeme, psoriazis, piele atopica)
Cheratina vegetala - ingrijeste toate tipurile de par, ea fiind un fortifiant cu efect imediat: este formata din molecule foarte mici de aminoacizi care patrund in interiorul firelor de par si le restructureaza dinspre interior catre exterior. Nu este indepartata prin spalare, ea ramane sub forma unui film protector pe firele de par, chiar si dupa spalare. Confera volum si faciliteaza pieptanarea.
Pantenolul - este un ingredient nelipsit din toate formulele cosmetice destinate parului. Are o multitudine de proprietati, aici adaugat pentru rolul sau anti-cadere par, reparator si volumizant.
Siliconul vegetal - este de fapt un extract de alga rosie (Chondrus crispus), bogat in minerale si polizaharide; Este fortifiant, hidratant, si un veritabil conditionator. Face parul matasos, si usor de pieptanat.
Uleiul de cocos - ales pentru marea sa afinitatea cu proteinele din par si pentru faptul ca e un ulei ,,usor'' care nu greseaza dar totusi hraneste parul uscat, tern si friabil.
Valabilitate  & Pastrare = circa 6 luni (in loc uscat)
Prezentare si gramaj: 100grame
Fiecare flacon, este etichetat (data de preparare, valabilitate, ingrediente), si ambalat festiv gata de oferit cadou.


Surse de informatii: 
www.Elemental.ro    
www.aroma-zone.com  

,,Compendiu de terapie naturala'' (Ovidiu Bojor, Mencinicopschi si Larisa Ionescu-Calinesti), Ed. Medicala 2009.
,,Cosmetologia'' - Umberto Borellini, Ala Editrice - Les Nouvelle Estetiques, Milano 2006  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu