sâmbătă, 24 februarie 2018

,,MERE, MIEZ DE NUCA, PORTOCALE'' - un desert de post, insiropat, rapid, gustos, si sanatos





Este o prajitura de post, care se face foarte rapid; este foarte gustoasa, sanatoasa si intens aromata cu scortisoara.

Ingrediente:
400 gr. faina
1 lingura scortisoara pulbere
1 lingurita ghimbir pulbere
1/2 lingurita sare fina
1 plic praf de copt
1 lingurita cu varf, bicarbonat de sodiu
100gr. miez de nuca (prajit usor si tocat grosier ,,la cutit'')
500gr. mere rase
100gr. zahar tos
50gr. ulei

Sirop:
200gr. zahar
200gr. apa
sucul de la 1 portocala 

Mod-de-preparare:
1) intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, scortisoara, ghimbirul, sarea, preaful de copt, bicarbonatul.
2) in alt bol, se combina merele rase cu zaharul, si se lasa in repaus cam un sfert de ora (ca sa se inmoaie).
3) se amesteca continutul celor 2 boluri, se mai adauga uleiul si miezul de nuca. Se obtine o compozitie care ,,nu se leaga''.
4) se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt, si se niveleaza si preseaza cu o lingura.
5) coacere in cuptorul incalzit in prealabil, la 190C, 30-40minute (pana decine auriu deasupra)
6) la scoaterea din cuptor, se toarna siropul fierbinte. Se portioneaza dupa racire.
Buon apetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu