marți, 13 februarie 2018

PARISIENE - CU BRANZA SI MARAR VERDE (my version)




Sunt extrem de pufoase, si se pastreaza asa chiar si 2 zile.
Ingrediente aluat:
faina alba 000 (de cozonac) - 500gr.
iaurt - 260gr
zahar - 2 linguri (1 lingurita se va folosi ptr maia, restul se dizolva in iaurt)
drojdie uscata - 12gr.
unt (topit si racit) - 50gr.
1 ou (pentru aluat) 
1 galbenus x 1 lingura lapte (ptr uns deasupra)
1/2 lingurita turmeric pulbere

Ingrediente umplutura:
branza proaspata de vaci
branza sarata (de capra)
2 oua
1/2 lingurita piper rasnit
1 ardei iute mic si uscat, tocat marunt

Preparare:
Aluatul este unul dospit, si se prepara identic aluatului de cozonac, cu deosebirea ca are f. putin zahar, tocmai ptr ca asa se preteaza la umplutura sarata de branza cu marar.
Maiaua - se face din: drojdie, 3-4 linguri de iaurt x 1 lingurita de zahar
Tips: turmericul pulbere se dizolva in 1 lingura de apa, si se va adauga la iaurt.
Dupa ce a crescut, se imparte aluatul 1n 8-10parti egale, din care se vor modela 10-15 mingiute (depinde de cat de mari le doriti).
Fiecare mingiuta, se intinde cu sucitorul intr-o foaie, se marcheaza jumatatea; in una se pune umplutura, cealalta se taie in ,,franjuri''. Dupa umplere, se ruleaza, se pun in tava, se ung cu galbenus si lapte,  se lasa ceva la crescut (cam 15 minute).
Optional - se poate presara seminte de fenicul, chimion, mac, sau orice altceva va tenteaza. Experimentati!
Coacere = 180C, timp de 20-25minute.  
Cateva foto, din pasii de lucru:









 Buon apetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu