marți, 27 februarie 2018

Prajitura de post / vegan - rapida (in 10minute), fara coacere, cu ciocolata









Este o prajitura care se face rapid (in doar cateva minute), si nu necesita coacere.
Este extraordinar de delicioasa, si in plus mai e si de post/ vegan.
procedura este foarte simpla, dureaza mai mult explicatia decat prepararea. 
Ciocolata folosita de mine este de post/ vegan, si contine doar: unt de cacao si cacao 70.5%.
Este belgiana, exceptionala (am cumparat-o online), dar in lipsa puteti folosi orice ciocolata amara aveti. 
Untul de cacao - este nerafinat (deci culoarea ciocolatei), bio, si gust intens de ciocolata
Ingrediente:
apa - 180gr.
zahar - 180gr.
unt de cacao sau margarina - 75gr.
miez de nuca macinata grosier - 200gr.
biscuiti de post, pisati - 250gr.
scortisoara pulbere - 1/2 lingurita
ciocolata neagra (de post) topita minim 70% cacao - 80gr.
goji uscate - 1 mana 
extract din pastai de vanilie homemade - 1 lingura

Ptr. glazura:
ciocolata neagra (de post) - 120gr.
ulei - 2 linguri
migdale fulgi  sau miez de nuca - ptr ornat

Mod-de-preparare:
1.intr-o craticioara se pune: apa si zaharul si punem pe foc sa se topeasca zaharul.
Cand zaharul s-a topit, iar siropul incepe sa fiarba, se adauga margarina sau untul de cacao si se amesteca pana se topeste.
2. se adauga miezul de nuca macinat grosier, apoi 200gr. din biscuitii pisati.
3. se imparte compozitia in doua:
- in una, se adauga si restul de 50gr. biscuiti pisati  si scortisoara.
- in cealalta, se incorporeaza ciocolata topita si fructele de goji uscate (ptr cei care nu tin post, acestea pot fi macerate cateva minute in cognac, rom,,...)
4. o tava de briose, se tapeteaza cu folie alimentara (celofan), si incepem sa umplem golurile:
- un prim strat din compozitia fara ciocolata
- stratul 2, din compozitia cu ciocolata
Se da tava la frigider / congelator ptr cateva minute
5. se scot din formite, se aseaza pe un gratar si se toarna pe fiecare din glazura calda, se presara migdalele feliate.
6. se dau din nou la frigider cateva minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu