joi, 26 aprilie 2018

PRAJITURA DE CIOCOLATA - rapida




Blatul de ciocolata este insiropat cu capucino, iar ca topping - glazura moale si gingasa de ciocolata.
Se face foarte rapid, si usor, iar reusita este sigura chiar si pentru cei mai putini cunoscatori in ale dulciurilor.
Ingrediente blat de ciocolata: 
  • 5 oua 
  • 8 lingurite zahar tos
  • 4 linguri rase faina
  • 100gr. ciocolata amaruie (in cazul meu cu 75% cacao)
  • 200gr. unt
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
Mod preparare blat de ciocolata: 
1) ciocolata x untul = se topesc, si se lasa la racorit.
2) faina x praful de copt = se cern impreuna. Se adauga coaja rasa de portocale
3) ouale x zaharul = mixare (pana devin spumoase), apoi se incorporeaza mixul de ciocolata topit si racorit. Adaugarea mixului de faina si praf de copt.
4) se tapeteaza cu hartie de copt o forma (daca folositi tava de aragaz, ar trebui sa dublati reteta), se toarna compozitia in tava.
5) coacere in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, 25-30 minute (ori se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.

Ingrediente sirop de capucino:
  • 100gr. lapte
  • 2 plicuri de capucino pulbere  (sau vreo 6 lingurite cu varf).
Se aduce la punctul de fierbere, si se toarna asa fierbinte pe blat. Se lasa la racorit.

Ingrediente glazura moale de ciocolata:
  • 500 gr. frisca lichida (sau smantana de casa)
  • 50 gr. unt
  • 100gr.ciocolata amaruie
Se fierbe amestecul vreo 3-4 minute, si se toarna asa fierbinte peste blat. Partial, va fi absorbita de blat. Pare lichida, dar odata racorita devine ca o crema. Dupa ce s-a racorit se pune prajitura la frigider.
Se poate consuma dupa cateva ore, dar a 2-a zi este si mai buna (se insiropeaza mai bine)

Buon apetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu