miercuri, 23 mai 2018

Sos Tahini - facut in casa




Acest sos este folosit la prepararea Humus-ului, iar eu o adaug si in fasolea facaluita. Gustul e divin, si nu se compara cu cel comercializat prin magazine.
 
Ingrediente:
  • 65 gr semințe de susan
  • 35 gr. ulei
  • un praf sare. 
Mod-preparare:
Semințele se prăjesc 2-3 minute într-o o tigaie (fără ulei), amestecând încontinuu. 
Trebuie doar sa devină aurii. Nu mai mult, ptr că va avea gust amar. 
Odată răcite se blenduiesc cu ulei și sare. Se transforma într-o pasta. 
Păstrare la frigider, într-o un borcan închis ermetic, câteva luni zile.
Personal am testat pt 2 luni...că l-am am folosit. Cred că ține și 4 luni. Nu conține apă, semințele sunt uscate, deci cultura bacteriana inexistenta.
Buon appetit! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu