duminică, 19 august 2018

TURTE - IN STIL MAROCAN (care se desfac in foi, si fara dospire))





Buna fetelor! va propun o reteta de turte, usor de facut, din aluat simplu, fara dospire si din  ingrediente la indemana tuturor.
Este o reteta marocana, care mie imi  place foarte mult.

Ingrediente ptr 1 turta (in functie de cate turte se doreste, se inmultesc ingredientele):
  • faina alba de grau - 200gr.
  • faina de grau dur - 50gr.
  • apa calda - cam 150gr.
  • praf de copt - 1/2 lingurita
  • zahar - 1lingurita
  • un praf de sare fina
Ptr. uns foile
  • ulei
Mix - ptr. prasarat pe foi:
  • faina de gra dur - 2 linguri
  • praf de copt - 1/2 lingurita
Preparare:
1.se amesteca: faina alba de rau, faina de grau dur, sarea, praful de copt, zaharul si apa calda.
Se obtine un aluat moale si foarte putin lipicios.
2. se aduna aluatul intr-o ,,bila'', care se unge cu ulei, si o lasam la odihnit cam 30 minute - intr-un bol uns cu ulei, si acoperit cu folie alimentara


3. se imparte aluatul in 8 bucati egale, corespunzatoare celor 8 foi.
4. fiecare-i bucati i se da forma rotunda, apoi se aranjeaza pe un platou captusit cu hartie de copt, si se ung deasupra cu ulei. Se acopera platoul cu folie alimentara si se lasa la odihnit cam 20 minute.  




5. masa de lucru se unge cu ulei, apoi fiecare bila de aluat se intinde cu mainile (fara facalet), intr-o foaie foarte subtire. Procedura este usoara, fiind facilitata de masa unsa cu ulei. pur si simplu mainile aluneca pe aluat, iar foaie aluneca pe masa de lucru.
6. prima foaie se va intinde ceva mai mare, iar pe ea se vor stivui celelalte foi. Pe suprafata fiecarei foi, se presara mixul.



7. cand toate foile au fost puse una peste alta, se intind usor marginile primei foi, se cresteaza, si se vor indoi catre centru, ,,impachetand'' astfel turta.


8. turta formata, se impacheteaza usor in folie alimentara, si se lasa la odihnit cam 10 minute. 


9. prajire - in tigaia unsa cu foarte putin ulei si incinsa bine, se pune turta. Este gata cand capata culoare aurie.

Sa aveti spor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu