joi, 1 noiembrie 2018

BRIOSE (MUFFINS) CU CIOCOLATA - cea mai reusita reteta (super-pufoase, gustoase, rapide si economice)





                                          Aluatul final

                                         Ingrediente umede

                                          Ingredientele uscate

Este o reteta excelenta din toate punctele de vedere:
- sunt super-pufoase si aromate
- se fac manual, nu necesita mixer sau robot
- sunt economice si spornice
- se fac rapid

Ingrediente ptr 33bucati de briose:
  • 5 cani (gradate, de masurat) - faina
  • 2 linguri - praf de copt
  • 2 lingurite - bicarbonatde sodiu
  • 2 lingurite - scortisoara
  • 2 lingurite - ghimbir pulbere
  • 1/2 lingurita - nucsoara
  • 1 lingurita - sare fina
  • 2 cani granule de ciocolata (ptr aluat) + 1 cana (pentru decor, deasupra)
  • 2 cani - zahar
  • 4 oua
  • 1cana - ulei
  • 2 cani - iaurt
  • 2 fiole esenta de vanilie
Mod-de-preparare:
1. intr-un bol se amesteca ingredientele uscate, adica: faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, nucsoara, ghimbirul, sarea si granulele de ciocolata.
2. in alt bol se combina celelalte ingrediente: ouale (eventual amestecate cu zahar, cu telul), uleiul, iaurtul si vanilia
3. se combina ingredientele uscate si celelate din celalalt bol, folosindu-ne de o spatula
4. bolul cu aluat, se acopera cu folie sise pune la rece (frigider) = 1/2 ora.
5. se scoate din frigider, se lasa vreo 15 minute la temperatura camerei, se amesteca un pic cu spatula ca sa se aseze aluatul
6. se umplu formitele de briose
7. coacere, in cuptorul incins in prealabil: primele 5 minute - la 215C, apoi circa 20minute - la 190C.
Sa aveti spor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu