vineri, 13 septembrie 2019

AYURVEDIC SHAMPOO BAR - MEETHI & GHIMBIR (anticadere par)




Formula Naturala (= fara: coloranti, conservanti, arome sintetice ori alte ingrediente daunatoare), si realizat HANDMADE.


Ingrediente: tenside, pulbere ayurvedica Meethi, pulbere de ghimbir, cafeina, ceara vegetala emulsionanta, alcool cetilic, acid stearic, conditionator BTMS, ulei bio de mustar, silicon vegetal, guma guar, cidru de mere, extract din miere de albine (Honeyquat), uleiuri esentiale bio (Grapefruit si Geraniu).
Proprietati & Beneficii:
Este un sampon solid pe baza de tenside, cu un pH slab acid, ideal pentru firul de par. 
Parul ,,iubeste'' preparatele slab acide, care inchid si sigileaza cuticulele, protejand astfel firele de par; un preparat bazic, cum ar fi sapunul-sampon pe baza de soda caustica, este impropriu utilizarii pentru igiena parului, deoarece fiind bazic, cu un pH in jur de 9-10,  ,,zburleste'' cuticulele, deterioreaza firele de par care capata un aspect mat, tocit; Acestor tipuri de sampoane, nu li se poate regla pH-ul, indiferent de compozitia lor, pentru ca prin saponificare se va obtine intotdeauna un produs bazic, spre deosebire de sampoanele solide pe baza de tenside, la care este posibil reglarea pH-ului. 
Concluzie: din categoria sampoanelor solide ptr par, se pot folosi doar cele pe baza de tenside! (Shampoo bars)

Se potriveste oricarui tip de par, dar ,,tinta'' este parul cu tendinta de cadere. In acest sens, contine ingrediente care combat caderea parului si ajuta la cresterea lui.
Desi spumeaza foarte bine,  nu este agresiv. Parul ramane foarte curat, si conditionat.
Pulberea ayurvedica Meethi (Trigonella foenum graecum, cunoscuta ca si Schinduf) - contine: saponine (ajuta la spumare), vitamine (A,B,D), mucilagii. Stimuleaza scalpul prin faptul ca dilata vasele sanguine la acest nivel, crescand astfel circulatia sanguina si hranind astfel scalpul. Stimuleaza cresterea parului, ajuta impotriva caderii luisi combate dermatitele seboreicela nivel de scalp.
Pulberea de ghimbir (Zingiber officinalis) - intretine parul, il tonifica, stimuleaza cresterea lui si combate caderea (in special la barbati: alopecie androgenica). Este si un antifungic si antibacterian, util in: matreata, dermatite seboreice. Este utilizata in preparate anti-cadere par cat si anti-matreata.
Uleiul bio de mustar - contine in jur de 45% acid erucic (un acid gras mononesaturat), care-i confera calitati tonifiante si protectoare. Are un efect de incalzire puternic datorita stimularii microcirculatiei la nivelul scalpului, ceea ce imbunatateste hranirea firelor de par si cresterea lor, deci tonifica scalpul. Lupta impotriva caderii parului, ofera stralucire si conditionare. Pe parul uscat, deshidratat, parul fin - tern face adevarate minuni!
Cidrul de mere - rol de acidifiant 
BTMS - conditionator capilar: faciliteaza pieptanatul si combate ,,incurcarea'' firelor de par.
Guma guar - formeaza un film protector, care combate uscaciunea parului. Este o alternativa vegetala la siliconii sintetici: ajuta la conditionarea parului, combate electricitatea lui (efect antistatic)
Siliconul vegetal - are efecte similare celui sintetic
Acidul stearic - este inclus pentru a conferi duritate samponului.
Alcoolul cetilic - este un emulsionant vegetal

Extractul de miere de albine (Honeyguat) - hidrateaza si conditioneaza orice tip de par
Mixul de uleiuri esentiale (Grapefruit si Geraniu) - are efecte anticadere par. 

Valabilitate si Pastrare: 6-8 luni (loc uscat) . Se recomanda o savoniera cu sistem de scurgere a apei.
Prezentare, gramaj: 100gr.


Sursa informatii:
www.Elemental.ro  
www.aroma-zone.com  

www.farmaciavernile.it

,,Compendiu de terapie naturala'' (Ovidiu Bojor, Mencinicopschi si Larisa Ionescu-Calinesti), Ed. Medicala 2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu