marți, 18 decembrie 2012

,,RELAX DOSHA'' - SARE DE BAIE AYURVEDICA (cu: TULSI si CUISOARE)



Gramaj = 400 grame

Gramaj = 400 grame

 Gramaj =100 grame

Gramaj = 100 grame


                                   Tulsi (= Busuiocul indian)                                

                                 Ceai verde (= Camelia sinensis)                                       

                                   Chimion (= Cuminium Cymimum)

                                 Cuisoare (= Syzygium aromaticum)


100% NATURAL (= fara: coloranti, conservanti, arome sintetice ori grasimi animale), realizat HANDMADE.

Ingrediente: sare de Himalaya, sare marina, Tulsi (= busuioc indian), ceai verde, cuisoare, chimion, cardamom, flori de lavanda, ulei din samburi de struguri, amidon de porumb, clorofila -pulbere bio, mica cosmetica ,,Vert'', uleiuri esentiale bio (de: Portocal, Lavanda), frunze de ceai verde.

Mod de folosire: in apa de baie, se dizolva 1-2 linguri mix de sare de baie;
Durata baii: 15-30 minute, sunt suficiente pentru a beneficia de efectele benefice.

 Efecte- tinta :numeroase proprietati curative: calmeaza VATA si KAPHA;echilibreaza cele 3 dosha; relaxeaza intens corpul si spiritul, induce o stare de pace sufleteasca.
Cele 10 beneficii ale sarurilor de baie, enumerate de Lisa Vagnozzi: 
  • calmeaza inflamatiile si crampele musculare, atenuand durerea.
  • contribuie la prevenirea si calmarea durerilor de cap (cefalee, hemicranie)
  • combate stress-ul, prin favorizarea producerii de <serotonina>, asa-zis-ul <hormon al fericirii>, prin urmare relaxarea corpului, ajutandu-ne sa ne odihnim si sa ne refacem energia mai bine.
  • favorizeaza producerea de tesut cerebral si diferite tipuri de proteine
  • influenteaza aparatul cardio-circulator astfel: regleza bataile inimii, scade tensiunea , previne rigiditatea (,,intarirea'') arterelor si reduce riscul de formare a cheagurilor de sange.
  • favorizeaza absorbtia insulinei, contribuind la imbunatatirea conditiei diabeticilor.
  • ajuta la depurarea (,,curatirea'') organismului, prin eliminarea toxinelor si substantelor potential-daunatoare.
  • contribuie la mentinerea nivelului optim de calciu din organism.
  • contribuie la imbunatatirea oxigenarii organismului.
  • contribuie la imbunatatirea absorbtiei substantelor nutritive de catre organism.
TULSI - calmeaza VATA si KAPHA si stimuleaza PITTA; antiseptic si antibacterian exceptional (= neutralizeaza toate toxinele,fiind util in tratarea maladiilor infectioase si parazitare, urticarii), stimuleaza sistemul imunitar si purifica sangele in profunzime, decontracturant (in dureri musculare), si nu in ultimul rand tonic mental (= revigoreaza activitatea creierului, imbunatateste memoria si concentrarea, clarifica mintea, promoveaza fluxul de energie; calitati relaxante si sedative utile in : dificultati de concentrare, probleme de memorie, anxietate, stress, depresie ori epuizare mentala si inlatura grijile).
CEAIUL VERDE - prin continutul de <tanini>, este un bun tonic cutanat si activeaza microcirculatia la nivelul pielii. Prin <cafeina>din componenta sa, este de un real ajutor in ,,slabire''; distruge radicalii liberi responsabili de imbatranirea pielii si inhiba enzimele de tipul <colagenaze>.
CHIMIONUL - are proprietati: antiinflamatoare, antalgice (= calmeaza durerile de tipul: artrite, reumatism, dureri osteo-articulare); relaxant si sedativ nervos in : insomnie, angoasa.
CUISOARELE - calitati: antiinfectioase si antibacteriene cu spectru larg (acnee infectioasa),antifungic, antiviral, antiparazitar- in parazitoze, stimulent general (imunitatea), afrodisiac lejer,antalgic (alina durerile in: nevralgii, artrita, poliartita reumatoida, reumatism, dureri articulare-la sportivi; neurotonic- in astenie (=oboseala) fizica si intelectuala, stari de epuizare. 

Pastrare: in loc ferit de lumina, caldura si umezeala.
Valabilitate: 3 luni
Prezentare si gramaj: borcanele din sticla (100 grame, 400 grame)
Fiecare borcanel, este etichetat (data de preparare, perioada de valabilitate, ingrediente), si ambalat festiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu