vineri, 21 octombrie 2016

,,Miere de albine, granule de polen & lapte de ovaz'' - sapun natural, realizat manual

imediat dupa scoatere din forma

la circa 2 saptamani de maturare

Este, 100% Natural, realizat Handmade (nu contine: coloranti, conservanti, arome sintetice, E-uri, parabeni ori alti ingredienti sintetici daunatori pielii).  
Culoarea ,,miere'' a sapunului este data de mierea de albine - adaugata in cantitate maxima posibila, si granulele de polen.
Se adreseaza in primul rand, pielii cu probleme (acnee / cosuri,  iritatii de tot felul, eczeme, mancarimi ale pielii, psoriazis, piele uscata si foarte uscata, piele sensibila sau iritata, piele atopica).

Face o spuma bogata si spala bland dar eficient, curata porii delicat dar profund.
Este un sapun de corp si fata.


Ingredientele folosite: 
uleiuri vegetale (cocos, masline, porumb, ricin), ceara de albine galbena bruta, miere de albine (direct de la stupar), granule de polen, acid stearic vegetal, lapte de ovaz, apa distilata, fulgi de ovaz rasniti, extract de ovaz, un pic de sare marina si sare de lamaie, lactat de sodiu, vitamina E vegetala si extract de rozmarin, uleiuri esentiale bio (Scortisoara, Patchouli, si Portocal)


Proprietati:
Metoda de lucru: saponificare la rece (in jur de 40 grade), ptr a nu distruge principiile active si a beneficia din plin de ele.
Ovazul (Avena sativa) - a fost folosit sub 3 forme: lapte de ovaz, extract de ovaz si fulgi rasniti fin.
Literatura de specialitate, recomanda ovazul in: dermatoze si leziuni cutanate, fiind un antiseptic, dermopurificant, dermoprotector - emolient, si calmant (de aceea, se foloseste intens in produsele de igiena pentru copii, stiti voi care...sa nu fac reclama!).
- detoxifica pielea
- ajuta la vindecarea iritatiilor minore, eczemelor, dermatitelor atopice si a rosetii pielii
- albeste intr-o oarecare masura si petele maronii
Mierea de albine - hidrateaza, hraneste, calmeaza, cicatrizeza/ vindeca.
Polenul - fortifica rezistenta pielii.

Gramaj: 100 gr.
Fiecare sapun, este ambalat individual si etichetat (data de preparare, valabilitate, ingrediente, etc) gata de oferit cadou.

Surse de informatii:

,,Compendiu de terapie naturala'' (Ovidiu Bojor, Mencinicopschi si Larisa Ionescu-Calinesti), Ed. Medicala 2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu