miercuri, 23 august 2017

,,LIKE WOOD'' - sapun natural cu: roiba, carbune activ & pulbere de cacao






100% Natural, realizat Handmade (nu contine: coloranti, conservanti, arome sintetice, E-uri, parabeni ori alti ingredienti sintetici daunatori pielii).  
Ingrediente: uleiuri vegetale (masline, cocos, rapita, ricin), untura de porc, amidon de porumb, mascarpone, extract bio de rozmarin, apa distilata, sare de lamaie, lactat de sodiu, vitamina E vegetala, uleiuri esentiale bio (Grapefruit, Portocale si Litsea), pulbere de cacao, pulbere de roiba, pulbere de carbune activ
Proprietati & Efecte:
Proiectul zilei de azi, un sapunel care ,,sa aduca a lemn''. Este prima incercare, sper reusita.
Pentru asta, mi-am procurat un covoras de silicon imprimat textura lemn, si adaptarea retetei pentru un rezultat final cat mai convingator.
Este un sapun super-clabucios, foarte  hidratant si emolient, si parfumat doar cu uleiuri esentiale bio, ca toate sapunurile mele.
ULEIURILE VEGETALE - au fost adaugate intr-un raport, care sa duca la un sapun cu utilizare atat corporala cat si faciala.
UNTURA DE PORC - desi ,,ocolita'' de foarte multi sapunari, totusi ar trebui reconsiderata. Confera sapunului foarte multa spuma ( persistenta si cremoasa), duritate si calitati hidratante si emoliente.
MASCARPONELE - hidrateaza si  hraneste intens, si inmoaie pielea.
AMIDONUL DE PORUMB - este calmant si antiinflamator (foarte bun ptr pielea sensibila si delicata). 
VITAMINA E vegetala - elasticizeaza si hidrateaza pielea, si reduce efectul deteriorarii celulelor expuse la UV. Totodata, prelungeste durata de conservare a sapunului, in sensul ca, combate oxidarea uleiurilor sensibile adica rancezirea lor.  
SAREA DE LAMAIE - ajuta la conservarea sapunului.
PULBEREA DE CACAO (Theobroma cacao) - mentine un pH optim al pielii, efect anticelulitic si de crestere a bunei dispozitii.
PULBEREA DE ROIBA (Rubia tinctorum root) - are rezultate bune pe: acnee, ulceratii cutanate, leucodermii si vergeturi
CARBUNELE ACTIV - reduce excesul de sebum de la nivelul pielii, ajuta la eliberarea porilor in sensul ca: capteaza toxinele acumulate la nivelul pielii, impuritatile si bacteriile raspandite de anumite infectii (cum ar fi acneea)
Valabilitate & pastrare: 3-4 ani, in loc uscat. 
Surse de informatii: 
www.Elemental.ro    
www.aroma-zone.com  

,,Compendiu de terapie naturala'' (Ovidiu Bojor, Mencinicopschi si Larisa Ionescu-Calinesti), Ed. Medicala 2009.
,,Cosmetologia'' - Umberto Borellini, Ala Editrice - Les Nouvelle Estetiques, Milano 2006   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu