miercuri, 13 septembrie 2017

,,ALKANET, IARBA DE GRAU & SPIRULINA'' - Natural Soap


100% Natural, realizat Handmade (nu contine: coloranti, conservanti, arome sintetice, E-uri, parabeni ori alti ingredienti sintetici daunatori pielii). 

Ingrediente utilizate: uleiuri vegetale (cocos, rapita, ricin, masline), untura de porc, pulbere de iarba de grau, pulbere de spirulina, alkanet (macerat uleios si pulbere), apa distilata, amidon de porumb, uleiuri esentiale bio (Lavanda, Lamaie si Menta ), vitamina E vegetala, mascarpone, sare de lamaie, lactat de sodiu, extract bio de rozmarin.

Proprietati, beneficii:
IARBA DE GRAU pulbere - contine: vitamine (A,B,C,K), aproape toate mineralele (92 dintre 102 existente)si clorofila mai mult de 70%. Principalele sale efecte sunt: curatarea de toxine si antiseptic. Inca din 1940 intr-un articol publicat in revista ,,American Journal of Surgery'', doctorul Benjamin Gruskin recomanda clorofila pentru tratarea mai multor afectiuni, printre care: vindecarea ranilor adanci, vindecarea grefelor de piele, indepartarea mirosurilor neplacute, etc. 
Alte beneficii: 
- neutralizeaza  infectiile si tumorile
- elimina raia
- previne imbatranirea prematura (cu ajutorul unei enzime ce cntine cupru)
- face pielea mai curata si mai luminoasa
SPIRULINA pulbere - Spirulina este o micro-alga prezenta in lacurile sarate, calde si alkaline. Contine: vitamine (B,E), minerale si caroteni. Are efecte pozitive pe: pielea iritata - pe care o calmeaza si reface, pielea cu pori dilatati - pe care o curata profund, pielea ridata  sau imbatranita - pe care o netezeste si o elasticizeaza (reface colagenul si elastina din piele).
ALKANET (Alkanna Tinctoria root) - Colorant natural rosu obtinut din radacina plantei, folosit in Europa Centrala si de Sud cu rol de colorare medicamente si lemn. Alkanetul este antiseptic si anti-inflamator si e cunoscut sub denumirea de Orchanet, nuantator cu luciu sau nuantator de Spania. Are o culoare minunanta de roz si e considerat o buruiana ce creste in special in pustiu. Pigmentii de culoare sunt: alkaninele si shikoninele.
UNTURA DE PORC - confera sapunului foarte multa spuma ( persistenta si cremoasa), duritate si calitati hidratante si emoliente.
MASCARPONE - hidrateaza, hraneste intens, si inmoaie pielea.
AMIDONUL DE PORUMB - este calmant si antiinflamator (foarte bun ptr pielea sensibila si delicata).   
VITAMINA E vegetala - elasticizeaza si hidrateaza pielea, si reduce efectul deteriorarii celulelor expuse la UV. Totodata, prelungeste durata de conservare a sapunului, in sensul ca, combate oxidarea uleiurilor sensibile adica rancezirea lor.
SARE DE LAMAIE - ajuta la conservarea sapunului.
Valabilitate & pastrare: 3-4 ani, in loc uscat. 
Surse de informatii: 
www.Elemental.ro    
www.aroma-zone.com   

www.produsecosmeticelush.com 
www.hippocratesinstitute.com/Wheatgrass/Benefits-of-Wheatgrass.aspx
,,Compendiu de terapie naturala'' (Ovidiu Bojor, Mencinicopschi si Larisa Ionescu-Calinesti), Ed. Medicala 2009.
,,Cosmetologia'' - Umberto Borellini, Ala Editrice - Les Nouvelle Estetiques, Milano 2006  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu