sâmbătă, 23 septembrie 2017

,,OREZ, CARTOF & GEL DE ALOE'' - Cleansing Bar, ptr un ten alb si fin de Geisha


FORMULA NATURALA (= fara: coloranti, conservanti, arome sintetice ori alte ingrediente daunatoare), si realizat HANDMADE. 
Ingrediente: baza de sapun alb ,,melt & pour (fara ingrediente controversate precum propilenglicol, sulfati si agenti de chelatare sintetici), gel de aloe bio, faina de orez bio, cartof  (ras la razatoare), si ulei esential de Lamaie.

Proprietati & Beneficii: 
Baza de sapun melt & pour transparenta - contine: : ulei de cocos, ulei de palmier, ulei de şofrănel, glicerină vegetală, apă purificată, sorbitol, sorbitan oleat, si proteine de ovăz hidrolizate. Sorbitolul este un agent hidratant și umectant de origine vegetală. Sorbitan oleatul este un emulsifiant și umectant de origine vegetală. Proteinele din ovăz hidrolizate au rolul de catifelare şi condiţionare.

Aloe - calmanta si hidratanta
Orezul (Oryza sativa) - In Rasarit, femeile asiatice care prelucreaza orezul, au pielea mainilor foarte alba si fina. De aici, interesul industriei cosmetice pentru planta orez si multiplele sale aplicatii in domeniu. Componente de interes ale orezului in cosmetica: amidon, alfa-tocoferol (adica vitamina E), acid cafeic, acid ferulic, acid fitic, antocianidine. 
Efectele orezului asupra pielii :
- antioxidant, combate ridurile si deci imbatranirea prematura a pielii, adica efect antiaging (prin gama-orizanol) - deci, orezul e foarte util tenurilor mature
- hidrateaza, inmoaie si netezeste pielea si lasa o pelicula protectoare la suprafata pielii cu rol de fotoprotectie (acest lucru este asigurat de amidonul din componenta sa)
- albeste pielea
- stimuleaza microcirculatia (deci benefic tenurilor cu roseata / eritroza sau cuperoza)
Cartoful - contine amidon, care albeste si protejeaza tenul de razele solare nocive.
Uleiul esential de Lamaie - contribuie si el la albirea pielii, dar este si antiseptic
Prezentare si gramaj:  50grame
Fiecare flacon, este etichetat (data de preparare, valabilitate, ingrediente), si ambalat festiv gata de oferit cadou.
 Surse de informatii: 
www.Elemental.ro    
www.aroma-zone.com  

,,Compendiu de terapie naturala'' (Ovidiu Bojor, Mencinicopschi si Larisa Ionescu-Calinesti), Ed. Medicala 2009.
,,Cosmetologia'' - Umberto Borellini, Ala Editrice - Les Nouvelle Estetiques, Milano 2006 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu