sâmbătă, 28 iulie 2012

TESTUL ECO-BIO ,,LA TINE ACASA'' - pentru VERIFICAREA INGREDIENTELOR DIN COSMETICE

                            
                                         http://old.icea.info/  
                        
INSTITUTUL EUROPEAN DE CERTIFICARE ETICA SI AMBIENTALA

ICEA Cosmetic Check  = este un program gratuit realizat de ICEA (actualizat ,,la zi'') - ce permite consumatorului sa verifice, in mod comod (de acasa) daca ingredientele cosmetice sunt efectiv eco-bio compatibile sau nu. Programul recunoaste oricare din cele 9000 de substante inregistrate in Inventarul European al Ingredientelor Utilizate in Industria Cosmetica (INCI).
Pentru evitarea oricaror erori de transcriere, programul insusi, sugereaza numele ingredientelor cosmetice corespondente, chiar de la primele litere tastate.
Este simplu de folosit:
- mai intai este necesara <inregistrarea> in site-ul respectiv.
- apoi, se incarca pagina cu <dowload program>
- odata deschis programul, e suficient sa indicam ingredientele in spatiile sugerate, si apasam o tasta.
- se ajunge la procesul de valutare: ICEA COSMETIC CHECK- divide ingredientele adaugate in : ,,bune'' si ,,rele''.
,,Cele bune'' - vor fi vizualizate ,,in verde'', sunt cele eco si dermocompatibile, ce nu contin OGM (adica organisme modificate genetic), ori substante chimice de sinteza; nu sunt toxice si nu produc efecte nedorite asupra corpului uman.Fac parte, deci di cele 3500 de substante admise pe criterii de certificare bio-ecocosmetica, definite de AIAB (= Asociatia Italiana de Agricultura Biologica), impreuna cu: producatorii, centrele universitare si consumatorii.
,,Cele rele'' - sunt evidentiate ,,in rosu'' (ex: petrol, petrolat, parabeni, etc)

vineri, 27 iulie 2012

LISTA NEAGRA A SUBSTANTELOR ALERGENE DIN COSMETICE SI PARFUMURI

 

 Specialiştii europeni au ales din cele 100 de substante posibil alergene doar 26 care au fost puse pe lista neagra, ceea ce înseamnă că prezenţa unei substanţe de pe listă în compoziţia unui anumit parfum sau produs cosmetic obligă la o etichetare corespunzătoare, care să avertizeze potenţialii cumpărători. Producătorii, importatorii, distribuitorii şi comercianţii de produse cosmetice si parfumuri sunt obligaţi să se conformeze directivelor europene care impun precizarea pe etichetele cosmeticelor a tuturor substanţelor componente şi menţionarea expresă a substanţelor cu potenţial alergen.

Aceasta reglementare în ceea ce priveşte siguranţa produselor cosmetice va intra în vigoare, la nivel european, peste 12 luni, când vor fi introduse „standarde minime“ în acest domeniu. Producătorii vor fi obligaţi să enumere nanomaterialele şi utilizarea produselor CMR ( produse cancerigene, mutagene şi toxice pentru reproducere ) în fabricarea cosmeticelor.

Lista neagra a substanţelor alergene folosite în industria cosmeticelor, a căror semnalare prin etichetare este obligatorie: 

1. 2-benzilideneheptanal - extrem de toxică pentru celula canceroasa

2. alcool benzilic - este clasificat ca fiind un deseu toxic. In contact cu pielea, da nastere starilor de oboseala permanenta, aparitia cancerului de piele, astmului, problemelor respiratorii, depresiilor, eczemelor, hipertensiunii arteriale, durerilor de articulatii sau de muschi.

3. alcool cinamic - poate provoca o reacţie alergică a pielii. Face parte din categoria substantelor periculoase fiind considerat nociv. Se recomanda evitarea contactului cu ochii, pielea sau imbracamintea.

4. citral - posibil alergen. Desi nu este toxic, poate cauza alergii cutanate la persoanele mai sensibile. BASF este unul din liderii mondiali pe segmentul de arome sintetice. Produsul principal este citralul, o aromă chimică fabricată începând cu anul 2004 la Ludwigshafen, într-o nouă uzină cu o capacitate anuală de 40.000 de tone. Molecula de citral, care conţine 10 atomi de carbon este responsabilă si de aroma de citrice în natură.

5. eugenol - derivat fenolic cu potential chimico-toxic, posibil alergen. Uleiul de cuisoare are ca substanta activa eugenolul.

6. 7-hidroxicitronelal

7. isoeugenol - este un compus utilizat in multe marci de renume ca: Lush, Catalysis, Floritene, Oriflame, si multe altele. Se extrage din cuisoare si scortisoara. Are numeroase aplicaţii în stomatologie pentru proprietăţi analgezice şi antiseptice, în produse de parfumerie, arome, uleiuri esenţiale şi în medicină (local antiseptic şi analgezic).
Mai este utilizat ca momeala pentru insecte şi absorbant UV, analgezic, biocid şi antiseptic, de asemenea, este folosit în fabricarea stabilizatorilor si antioxidantilor pentru materiale plastice şi cauciuc.

8. alcool amilcinamic
9. salicilat de benzil

10. aldehida cinamică

11. cumarina - din cauza mirosului plăcut asemănător cu mirosul de vanilie, este utilizată mai ales în parfumerie, cosmetică, folosirea ei în industria alimentară fiind în majoritatea țărilor interzisă. Derivatele de cumarină ca warfarina sun folosite în medicină ca aticoagulant pentru prevenirea hemoragiilor cerebrale, sau în doze mai mari ca otravă pentru combaterea rozătoarelor, producând acestora hemoragii interne. Derivatele fluorescente de cumarină sunt folosite în fabrica vopselelor.

12. geraniol ( eugenol ) - este un alergen prezent in 90% din parfumurile pentru femei şi mai toate marcile de parfumuri utilizează chimicale alergene. Opium figurează împreună cu Red şi Poison, în fruntea unei liste publicate în anul 2000 de cercetători americani, care clasează parfumurile în funcţie de posibilitatea de a provoca crize de astm.

13. liral

14. alcool 4-metoxibenzilic

15. cinamat de benzil

16. farnesol - este un pesticid natural pentru acarieni şi folosit ca feromon pentru insecte. Se recomanda ca persoanele care au alergie la parfum sa se fereasca de aceasta substanta. Este folosit in multe produse cosmetice bio ca: Speick, Green Energy Organics, Naturetis, DZINTARS, Biotika, etc. Este prezent în uleiuri esenţiale: citronella , neroli , cyclamen , iarba de lamaie , tuberoza , trandafir , mosc , balsam şi Tolu . Este folosit în parfumerie pentru a sublinia mirosuri de parfumuri dulci florale. Este folosit în special în parfumuri liliac. Farnesolul este o substanta naturala extrasa din florile unei specii de salcam.
 17. lilial - un alergen care asimilat de catre organism are efecte similare cu estrogenii din corp.

18. linalool - parfum compus din extract din lavanda si coriandru. Poate avea un efect iritant si potential alergen. Extractul de coriandru poate fi citotoxic. Acest efect ii confera si o actiune slaba de conservant. Poate fi alergen, daca sunteti alergici la planta din care s-a extras uleiul.

19. benzoat de benzil - in medicina se foloseste in tratamentul scabiei si al pediculozei, ca aditiv alimentar în arome artificiale, ca plastifiant în celuloză şi alti polimeri. Este clasificat ca nociv.

20. citronelol

21. a-hexilcinamaldehida

22. d-limonen

23. oct-2-inoat de metil

24. alfa-cetonă - potential alergen

25. evernia prunastri - sau muschiul de stejar, posibil alergen.

26. evernia furfuracea - sau lichen de conifere, poate provoca alergii de contact.


Solvenţii din unele săpunuri, şampoane, geluri de duş distrug bariera protectoare a pielii, degresează puternic pielea şi favorizează pătrunderea substanţelor toxice. Unele creme conţin padimate-O sau PABA, o substanţă care sub influenţa ultravioletelor poate forma nitrozamine, crescănd riscul de cancer de piele.

 Intr-un clasament al substanţelor periculoase conduc detaşat parabenii, conservanţi folosiţi la fabricarea produselor de ingrijire a pielii şi părului  şi loţiunilor pentru bebeluşi.
Cremele hidratante pot conţine pănă la 10% vaselină sau parafină, un amestec de hidrocarburi aromatice din petrol, care sunt cancerigene. Vaselina blochează eliminarea toxinelor din corp prin piele, provoacă fotosensibilizare, acnee şi imbătrănirea precoce a pielii.

luni, 23 iulie 2012

TE INGRASI? DE VINA ESTE SAMPONUL! (SAU MAI BINE ZIS: FTALATII)





Un adevar socant referitor la <ftalatii> din sampoane si produsele cosmetice industriale: produc dezechilibre hormonale si ingrasa!
In ceea ce priveste ,,scaderea in greutate’’, majoritatea dintre noi sunt convinsi de importanta a 3 factori: mostenirea genetica, numarul de calorii consumate si activitatea fizica.
Desigur, ca parintii nu ii putem alege, insa ne putem ocupa de dieta si ceva sport.
Dar ce se intampla atunci cand corpul nostru ,,se incapataneaza’’sa se debaraseze de grasimea in exces, si nu reusim sa slabim? inseamna ca exista alte cauze ascunse. Una dintre acestea la care nu ne-am fi asteptat niciodata: samponul, si in general produsele cosmetice pe care le gasim pe rafturile supermarket-urilor.
Pare incredibil, dar noile studii demonstreaza ca: substantele de sinteza din produsele cosmetice (sampon, lotiuni de corp) creaza ,,calorii chimice’’asimilate de corpul nostru prin piele.
Un grup de medici de la Mount Sinai Medical Center (New York), au observat ca <ftalatii> (ingredienti chimici prezenti in produsele cosmetice industriale in procent de 70%, precum si in produse destinate curatirii casei, interfera cu delicatul sistem de control al greutatii corpului nostru, provocand dezechilibre hormonale.
In particula, diverse teste de laborator au evidentiat cum : ftalatii coboara nivelul de testosteron- ce regleaza greutatea. Niveluri inalte de ftalati in corp, determina scaderea calitatii spermei la barbati.

Dar unde sunt prezenti ftalatii, si cum sa-i evitam?
Ftalatii- sunt folositi pe scara larga ca: agenti gelificanti in produse cosmetice, in produse de curatenie si chiar in sticlele din plastic.

Ce putem face? In primul rand sa nu folosim produse cosmetice care contin ftalati.
Pentru ,,a merge la sigur’’si a nu pierde ore intregi in fata unei etichete, cel mai indicata ar fi sa cumparam sampon si balsam eco bio certificat, si in general produse cosmetice lipsite de substante chimice.
In orice caz, cautati ,, sa scapati’’ de produsele chimice industriale din baie si bucatarie.

sâmbătă, 21 iulie 2012

DEODORANT NATURAL - IN CREMA


100% NATURAL (= fara: coloranti sintetici, conservanti ori arome sintetice), realizat handmade, cu multa pasiune.

Ingrediente: unt de Shea, macerate uleioase (de: musetel, lavanda, nalba), amidon de orez bio, bicarbonat alimentar, uleiuri esentiale bio antiseptice / antibacteriene (de: Lavanda, Menta, Lemongrass, Bergamot)

Efecte- tinta: parfum dulce si proaspat - agrumat, efect deodorant si antibacterian (= anihilarea mirosului neplacut emanat de bacteriile prezente in mod normal pe suprafata pielii noastre), lenitiv, absoarbe ,,sudoarea'' si emolient; axilele noastre raman uscate si catifelate.

Daca esti curioasa sa-l incerci, nu ezita sa ma contactezi!
De ce sa nu incerci un deodorant natural? Stii ca deodorantele din comert (de sinteza) produc la femei: CANCER LA SAN? Informeaza-te, pana nu e prea tarziu!

Pret: 20 Ron / cutie     Comenzi la Tel: 0748-036.207 


ULEIURI CORPORALE - CELULITA / AFRODISIAC / CIRCULATIE DEFICITARA- MAINI ori PICIOARE DUREROASE / DUPA EPILARE


100% NATURAL ( = fara: coloranti sintetici, conservanti, ori arome sintetice), realizat handmade, cu multa pasiune.

Ingrediente ULEI ANTICELULITIC: uleiuri vegetale bio (de: porumb, samburi de struguri), coji de portocale, vitamina E naturala, uleiuri esentiale bio anticelulitice (de: Lamai, Portocal, Ienupar, Rozmarin, Tuia)
Ingrediente ULEI AFRODISIAC & CELULITA : ulei de cacao, ulei de cafea, vitamina E naturala, ulei esential bio de Ylang- Ylang).
Ingrediente ULEI POST-EPILAT: uleiuri vegetale bio (de: jojoba, masline, orez, floarea soarelui, macerat uleios de galbenele, macerat uleios de menta, macerat uleios de nalba, menta, uleiuri esentiale bio antiseptice si racoritoare (de: Lavanda, Tea Tree, Menta)
Ingrediente ULEI ,,PICIOARE GRELE & DUREROASE'': ulei de orez bio, macerat uleios de lamaie, macerat uleois de tuia, uleiuri esentiale bio cu efect pe circulatia periferica- drenante (de: Tuia, Lamaie, Rozmarin, Geraniu, Menta)



Daca esti curioasa sa-l incerci, nu ezita sa ma contactezi! Pana nu incerci, nu vei sti ceea ce pierzi!
 Tel: 0748-036.207

SCRUB / GOMMAGE - cu: CAFEA, CACAO si PLANTE AYURVEDICE


100% NATURAL (= fara: coloranti sintetici, conservanti ori arome sintetice), realizat handmde, cu multa dragoste si pasiune.

Ingrediente: cafea, cacao amara, scortisoara, nucsoara, ghimbir, zahar brun bio, macerat uleios din pastai de vanilie, macerat uleios de ceai verde.

Mod de utilizare: 1-2 ori / saptamana. Se aplica pe pielea umezita in prealabil, cu miscari circulare (inainte ori dupa dus: pentru pielea grasa se va opta varianta ,,inainte de dus'', iar pentru pielea uscata ori imbatranita se va opta pentru varianta ,,dupa dus''); In oricare dintre variante, dupa aceasta procedura, se recomanda utilizarea cremei hidratante.

 Efecte- tinta: eliminarea celulelor moarte de la suprafata epidermei ; pielea ramane moale si catifelata, hidratata; prin continutul uleiurilor esentiale - purificante prezente in ingrediente, sunt drenate toxinele din piele; de adaugat si : efectul anti- radicali liberi precum si  tonifiant.Optim pentru CELULITA (amelioreaza aspectul ,,coaja de portocala'' al pielii).
Cafeaua - efect exfoliant, stimulant si energizant.
Maceratul uleios de vanilie - extras din pastaile de vanilie (= fructul unei orhidee originare din Mexic , si descoperite de spanioli in 1500, importata in insula Bourbon in sec. XIX). Astazi, vanilia este cultivata in toata lumea, dar cea originara din Bourbon- ramane cea mai apreciata pentru parfumul sau cald si dulce.

Pret: 45 ron / flacon    Comenzi la tel: 0745-036.207 ori stela.toma@yahoo.it



Daca esti curioasa sa-l incerci, nu ezita sa ma contactezi! Pana nu incerci, nu vei sti ceea ce pierzi!

SCRUB / GOMMAGE CORPORAL - cu: PORTOCALE si MIX DE PLANTE AYURVEDICE


100 % NATURAL (= fara: coloranti sintetici, conservanti, ori arome sintetice), realizat handmade, cu multa dragoste si pasiune.

Ingrediente: zahar bio, mix de plante ayurvedice, macerat uleios de portocale, ulei de orez bio, coji de portocale macinate fin, ulei esential bio de Portocal. Parfum proaspat si sublim de citrice.

Mod de utilizare: 1-2 ori / saptamana. Se aplica pe pielea umezita in prealabil, cu miscari circulare (inainte ori dupa dus: pentru pielea grasa se va opta varianta ,,inainte de dus'', iar pentru pielea uscata ori imbatranita se va opta pentru varianta ,,dupa dus''); In oricare dintre variante, dupa aceasta procedura, se recomanda utilizarea cremei hidratante.

 Efecte- tinta: eliminarea celulelor moarte de la suprafata epidermei ; pielea ramane moale si catifelata, hidratata; prin continutul de <hesperidina> din portocal, efect benefic: anti-aging (=anti-radicali liberi) precum si in fragilitate capilara (usor efect de intarirea peretilor vasali).
Optim pentru CELULITA. 
Mixul de plante ayurvedice- e de un mare ajutor ptr piele: are capacitatea de a inhiba elastaza (adica enzima care in mod fiziologic degradeaza fibrele de elastina din piele, si care este responsabila de aparitia ridurilor si de lipsa de fermitate a pielii). Este un ,,aliat'' pentru pielea matura- careia ii confera luminozitate si tinerete
Uleiul de orez- emolient si lenitiv, anti-roseata.Ideal pentru piele uscata si iritata

Pret: 45 ron / flacon   Comenzi la tel: 0748-036.207 ori
                                                          stela.toma@yahoo.it


Daca esti curioasa sa-l incerci, nu ezita sa ma contactezi! Pana nu incerci, nu vei sti ceea ce pierzi!

SCRUB / GOMMAGE CORPORAL - cu: FRUCTE DE PADURE si NUCA DE COCOS






100 % NATURAL (= fara : coloranti sintetici, arome sintetice, ori conservanti), realizat manual, cu multa dragoste si pasiune.

Ingrediente: nuca de cocos, zahar brun bio, fructe de padure, ulei de cocos, ulei esential bio de Geraniu.

Efecte- tinta: eliminarea celulelor moarte de la suprafata epidermei ; pielea ramane moale si catifelata, hidratata; prin continutul de <antociani> ai fructelor de padure, efect benefic: anti-aging (=anti-radicali liberi) precum si in fragilitate capilara (usor efect de intarirea peretilor vasali).
Optim pentru CELULITA. 
Nuca de cocos-este un exfoliant indicat pentru un scrub ,,moale'' si exotic al corpului.
Uleiul de cocos- are un mare efect emolient, hidratant si nutritiv; datorita acestor caracteristici, este un optim remediu pentru pielea uscata

Mod de utilizare: 1-2 ori / saptamana. Se aplica pe pielea umezita in prealabil, cu miscari circulare (inainte ori dupa dus: pentru pielea grasa se va opta varianta ,,inainte de dus'', iar pentru pielea uscata ori imbatranita se va opta pentru varianta ,,dupa dus''); In oricare dintre variante, dupa aceasta procedura, se recomanda utilizarea cremei hidratante.
Pret: 45 ron / flacon   Comenzi la telefon: 0748-036.207 
                                                          





 












miercuri, 4 iulie 2012

SER FACIAL - TRATAMENT ptr. PETE PIGMENTARE











                              MATRICARIA CHAMOMILLA (= Musetel)



                                 ROSA CANINA (= Maces)



                              LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (= Lavanda)


                          GERANIUM SELVATICUM (= Geraniu)


                                 
100% NATURAL (= fara: coloranti, conservanti, arome sintetice ori grasimi animale).

Ingrediente: uleiuri vegetale BIO (de: maces, susan, patrunjel, musetel), uleiuri esentiale BIO (de: Morcov, Rozmarin, Lavanda, Geraniu), vitamina E.

Mod de utilizare: pe tenul in prealabil demachiat, se trece serul cu ajutorul unei dischete de vata umezite si bine stoarse. 1 aplicatie / zi (seara)

Efecte- tinta: depigmenteaza petele pigmentare de pe ten ori fata dorsala a mainilor;
Efect valid pe: petele solare, cloasma (,,petele- de sarcina'').

Daca esti curioasa sa-l incerci, nu ezita sa ma contactezi! Tel: 0748-036.207

SAPUN DELICAT - ptr. DERMATITE, ECZEME, PSORIAZIS


                                          ARGILA ROSIE

                                               OXID DE ZINC

100% NATURAL (= fara: coloranti, conservanti, arome sintetice ori grasimi animale)
REALIZAT MANUAL - prin metoda ,,saponificarii la rece''.

Ingrediente: uleiuri vegetale BIO (de: masline, arahide, jojoba, orez, migdale dulci, galbenele, musetel si curcuma), ceara de albine,uleiuri esentiale BIO (de: Eucalipt, Lavanda, Menta), oxid de zinc, flori de- musetel, petale de galbenele, flori de nalba, argila rosie BIO.

Efecte- tinta: curata delicat pielea (inclusiv tenul, chiar si cel reactiv la ,,apa x sapun'' ori pielea bebelusilor, eritem fesier, orice fel de dermatite, eczeme, psoriazis.

Daca esti curioasa sa-l incerci, nu ezita sa ma contactezi!
Pret: 10 - 15 Ron / bucata (60- 100gr). Specificati va rog, gramajul ori forma dorita!
Comenzi, la Tel: 0748-036.207