vineri, 30 octombrie 2015

Sare de baie ayurveda - antiage & detox






100% Natural, realizat Handmade (nu contine: coloranti, conservanti, arome sintetice, siliconi, E-uri, parabeni ori alti ingredienti sintetici daunatori pielii).

Ingrediente: sare Epsom, sare marina grunjoasa, sare de Marea Moarta, sare de Himalaya grunjoasa, amidon de porumb, pulbere ayurvedica de Manjishta, macerat uleios de Manjishta, ulei de ricin rosu, borax farmaceutic, uleiuri esentiale (Ylang-Ylang si Patchouli), flori de Hibiscus.

Efectele preparatului:
Aceasta sare de baie, are multiple proprietati cosmetice si aromaterapeutice.
Sub efectul caldurii apei, porii pielii se dilata si permit patrunderea in piele a mineralelor si oligoelementelor continute masiv in saruri.
Ca urmare: se detoxifica, remineralizeaza, hidrateaza si revitalizeaza pielea, si se calmeaza durerile osteo-articulare si musculare, precum si cele de cap.
Relaxeaza si combate stressul si tensiunea nervoasa acumulata.

SAREA MARINA - concentrata in minerale si oligoelemente esentiale bunei functionari a organismului (magneziu, calciu, potasiu, mangan), este o bogatie absoluta ptr organism.
Efectele sarii marine, pe scurt:
- curata/ purifica, hidrateaza  si inmoaie pielea
- relaxeaza, calmeaza corpul si spiritul
- incetineste procesul de imbatranire
- revitalizeaza organismul
SAREA ROZ de HIMALAYA - este considerata cea mai pura sare dun lume; se extrage din minele de sare din Muntii Himalaya  (Pakistan). Este foarte bogata in minerale si oligoelemente : magneziu, calciu, siliciu, zinc, mangan, fier, fosfor, potasiu, si sulfati.
Este vestita ptr efectele sale detoxifiante, dar este si un exfoliant eficace al zonelor rugoase, picioare, psoriazis si eruptii cutanate. Curata si netezeste pielea, relaxeaza si te ajuta sa dormi mai profund.
ULEIURILE ESENTIALE (Patchouli si Ylang-Ylang) - sunt antidepresive si relaxante. 
Cel de Patchouli - are si calitatea de reintinerirea pielii mature ori imbatranite.
SAREA EPSOM - este un adevarat secret de frumusete si stare de bine. Este foarte folosita in centrele SPA si Institutele de tratament, datorita concentratiei foarte mari de magneziu biodisponibil. In apa calda a baii, sarea Epsom elibereaza magneziul care va fi absorbit de piele (ajunge pana in nucleele celulelor pielii). Ajuns in organism, magneziul ajuta la reglarea a mai mult de 300 enzime functionale.Ca urmare, organismul se detoxifiaza, se relaxeaza, contracturile muschilor dispar ca prin minune, durerile de oase si articulatii sunt ameliorate, durerile de cap (migrenele) sunt inlaturate, reduce inflamatiile si umflaturile, inmoaie pielea si inlatura mirosul picioarelor.
Este stiut ca: stresul scade nivelul magneziului din organism, si-l creste pe cel de adrenalina. Ionii de magneziu absorbiti de piele, refac nivelul de magneziu din organism (TIPS! conform studiilor de specialitate, absorbtia magneziului - din preparatele administrate oral, la nivelul intestinului = 0.
Singura cale de refacere a magneziului din organism, este calea cutanata, adica bai cu sare Epsom).
Ionii de magneziu, odata absorbiti prin piele, ajuta la producerea serotoninei (substanta chimica fabricata de creier, ptr creearea unei stari de spirit ridicate, de calm si relaxare).
Deci, reduc efectele adrenalinei, reducand astfel iritabilitatea, ajuta muschii si nervii sa functioneze corespunzator, imbunatatesc concentrearea si somnul.
 PULBEREA AYURVEDICA DE MANJISHTA - este folosita de mii de ani in ayurveda; este planta cea mai recomandata ptr purificarea sangelui, intarirea sistemului imunitar si sanatatea pielii.  Efectele ei, pe scurt:
- antirid si antiage : amelioreaza si elimina ridurile, regenereaza si tonifica tesutul cutanat si intinereste pielea
- detoxifica si purifica: elimina impuritatile si celulele moarte
- dezinfecteaza, cicatrizeaza / vindeca / repara pielea
- atenueaza petele si imperfectiunile pielii, si uniformizeaza culoarea ei.
BORAXUL - ia nastere prin secarea si uscarea lacurilor sarate, care sunt numite si lacuri de borax.  Se foloseste in preparatele cosmetice inca de la inceputul sec. XIX.
Are calitati dezinfectante, antifungic, dedurizeaza apa, hidrateaza si este un bland detergent.

Mod-de-folosire: 
Se recomanda adaugarea a cateva linguri de sare de baie .
Temperatura apei (se recomanda) = in jur de 37 grade C.
Durata baii = 15- 30 minute (sunt suficiente ptr a beneficia din plin de efectele benefice ale sarii.
Se recomanda clatirea corpului, cu apa simpla (la final) 

Valabilitate = 3-4 luni
Pastrare =in loc uscat, ferit de lumina si umezeala. 
Prezentare si gramaj: borcanele din sticla (100 grame, 300 grame) 
Pana nu incerci, nu vei sti ceea ce pierzi! 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu