sâmbătă, 31 octombrie 2015

Sare de baie ayurveda - pentru pielea cu probleme (cu: pulbere de Neem)




100% Natural, realizat Handmade (nu contine: coloranti, conservanti, arome sintetice, siliconi, E-uri, parabeni ori alti ingredienti sintetici daunatori pielii).

Ingrediente: sare Epsom, sare marina grunjoasa, sare de Marea Moarta, sare de Himalaya grunjoasa, bicarbonat de sodiu alimentar, pulbere ayurvedica de Neem, ulei de Neem, ulei de ricin rosu, uleiuri esentiale (Scortisoara, Menta, Pin), borax farmaceutic.

Proprietatile sarii de baie:
Aceasta sare de baie, are multiple proprietati cosmetice si aromaterapeutice.
Sub efectul caldurii apei, porii pielii se dilata si permit eliminarea toxinelor din corp si patrunderea in piele a mineralelor si oligoelementelor continute masiv in saruri.
Ca urmare: se detoxifica, remineralizeaza, hidrateaza si revitalizeaza pielea, si se calmeaza durerile osteo-articulare si musculare, precum si cele de cap.
Relaxeaza si combate stressul si tensiunea nervoasa acumulata.

SAREA EPSOM - este un adevarat secret de frumusete si stare de bine. Este foarte folosita in centrele SPA si Institutele de tratament, datorita concentratiei foarte mari de magneziu biodisponibil. In apa calda a baii, sarea Epsom elibereaza magneziul care va fi absorbit de piele (ajunge pana in nucleele celulelor pielii). Ajuns in organism, magneziul ajuta la reglarea a mai mult de 300 enzime functionale.Ca urmare, organismul se detoxifiaza, se relaxeaza, contracturile muschilor dispar ca prin minune, durerile de oase si articulatii sunt ameliorate, durerile de cap (migrenele) sunt inlaturate, reduce inflamatiile si umflaturile, inmoaie pielea si inlatura mirosul picioarelor.
Este stiut ca: stresul scade nivelul magneziului din organism, si-l creste pe cel de adrenalina. Ionii de magneziu absorbiti de piele, refac nivelul de magneziu din organism (TIPS! conform studiilor de specialitate, absorbtia magneziului - din preparatele administrate oral, la nivelul intestinului = 0.
Singura cale de refacere a magneziului din organism, este calea cutanata, adica bai cu sare Epsom).
Ionii de magneziu, odata absorbiti prin piele, ajuta la producerea serotoninei (substanta chimica fabricata de creier, ptr creearea unei stari de spirit ridicate, de calm si relaxare).
Deci, reduc efectele adrenalinei, reducand astfel iritabilitatea, ajuta muschii si nervii sa functioneze corespunzator, imbunatatesc concentrearea si somnul.
SAREA MARINA - concentrata in minerale si oligoelemente esentiale bunei functionari a organismului (magneziu, calciu, potasiu, mangan), este o bogatie absoluta ptr organism.
Efectele sarii marine, pe scurt:
- curata/ purifica, hidrateaza  si inmoaie pielea
- relaxeaza, calmeaza corpul si spiritul
- incetineste procesul de imbatranire
- revitalizeaza organismul
 SAREA ROZ de HIMALAYA - este considerata cea mai pura sare dun lume; se extrage din minele de sare din Muntii Himalaya  (Pakistan). Este foarte bogata in minerale si oligoelemente : magneziu, calciu, siliciu, zinc, mangan, fier, fosfor, potasiu, si sulfati.
Este vestita ptr efectele sale detoxifiante, dar este si un exfoliant eficace al zonelor rugoase, picioare, psoriazis si eruptii cutanate. Curata si netezeste pielea, relaxeaza si te ajuta sa dormi mai profund.
SAREA DE MAREA MOARTA - este o sare terapeutica, foarte bogata in elemente indispensabile organismului; mentine sanatoasa si tanara pielea, o hidrateaza excelent si vindeca unele boli dermatologice (acnee, eczeme, psoriazis) ori afectiuni cronice (osteoartrita):
·         combate toxinele interne

·         ajuta la relaxare , calmare si amelioreaza insomnii (1 cana x OE Rosmarin/ Menta /Lavanda)

·         tratam. anti-aging/ lupta impotr. semne batranetii (hidrateaza pielea, atenueaza riduri expresie); documente istorice atesta faptul ca Cleopatra apela la aceste bai in M.Moarta, ptr a-si pastra tineretea si frumusetea
·         vindeca tesuturile pielii / celulita
·         ajuta la vindecarea, prevenirea alergii (pune o bariera pe piele, reducand astfel inflamatiile)
·         vindeca: acneea, eruptii purulente, psoriazis, eczeme (bai = 3ori/ sapt., timp = 6 sapt) – combate pielea uscata, mancarimi care duc uneori la sangerare
·         restabil. echil. apei, hidratarea pielii si imbunat. elasticit. pielii
·         elimina dermatite si matreata (restabileste circulatia sanguina la niv. scalp, regenereaza parul care cade, si-i da stralucire)

BORAXUL - ia nastere prin secarea si uscarea lacurilor sarate, care sunt numite si lacuri de borax.  Se foloseste in preparatele cosmetice inca de la inceputul sec. XIX.
Are calitati dezinfectante, antifungic, dedurizeaza apa, hidrateaza si este un bland detergent.
PULBEREA AYURVEDICA DE NEEM - considerata in ayurveda, ca: ,,planta care vindeca toate bolile'', este un aliat impotriva inflamatiilor pielii si mucoaselor.
Proprietatile sale, rezumate pe scurt:
detoxifica si purifica
antibacteriana (trateaza acneea, furunculoza)
calmant ptr: urticarii, eczeme, escare.

Mod-de-folosire: 
Se recomanda adaugarea a cateva linguri de sare de baie/ cada  de apa.

Se recomanda: consumarea cel putin a 1 pahar de apa (inainte de baie) + 1 litru apa (dupa baie) pentru a compensa pierderile.
Temperatura apei (se recomanda) = in jur de 37 grade C.
Durata baii = 15- 30 minute (sunt suficiente ptr a beneficia din plin de efectele benefice ale sarii).
Se recomanda clatirea corpului, cu apa simpla (la final) 

Valabilitate = 3-4 luni
Pastrare =in loc uscat, ferit de lumina si umezeala. 
Prezentare si gramaj: borcanele din sticla (100 grame, 300 grame) 
Pana nu incerci, nu vei sti ceea ce pierzi! 
 

vineri, 30 octombrie 2015

Sare de baie ayurveda - antiage & detox






100% Natural, realizat Handmade (nu contine: coloranti, conservanti, arome sintetice, siliconi, E-uri, parabeni ori alti ingredienti sintetici daunatori pielii).

Ingrediente: sare Epsom, sare marina grunjoasa, sare de Marea Moarta, sare de Himalaya grunjoasa, amidon de porumb, pulbere ayurvedica de Manjishta, macerat uleios de Manjishta, ulei de ricin rosu, borax farmaceutic, uleiuri esentiale (Ylang-Ylang si Patchouli), flori de Hibiscus.

Efectele preparatului:
Aceasta sare de baie, are multiple proprietati cosmetice si aromaterapeutice.
Sub efectul caldurii apei, porii pielii se dilata si permit patrunderea in piele a mineralelor si oligoelementelor continute masiv in saruri.
Ca urmare: se detoxifica, remineralizeaza, hidrateaza si revitalizeaza pielea, si se calmeaza durerile osteo-articulare si musculare, precum si cele de cap.
Relaxeaza si combate stressul si tensiunea nervoasa acumulata.

SAREA MARINA - concentrata in minerale si oligoelemente esentiale bunei functionari a organismului (magneziu, calciu, potasiu, mangan), este o bogatie absoluta ptr organism.
Efectele sarii marine, pe scurt:
- curata/ purifica, hidrateaza  si inmoaie pielea
- relaxeaza, calmeaza corpul si spiritul
- incetineste procesul de imbatranire
- revitalizeaza organismul
SAREA ROZ de HIMALAYA - este considerata cea mai pura sare dun lume; se extrage din minele de sare din Muntii Himalaya  (Pakistan). Este foarte bogata in minerale si oligoelemente : magneziu, calciu, siliciu, zinc, mangan, fier, fosfor, potasiu, si sulfati.
Este vestita ptr efectele sale detoxifiante, dar este si un exfoliant eficace al zonelor rugoase, picioare, psoriazis si eruptii cutanate. Curata si netezeste pielea, relaxeaza si te ajuta sa dormi mai profund.
ULEIURILE ESENTIALE (Patchouli si Ylang-Ylang) - sunt antidepresive si relaxante. 
Cel de Patchouli - are si calitatea de reintinerirea pielii mature ori imbatranite.
SAREA EPSOM - este un adevarat secret de frumusete si stare de bine. Este foarte folosita in centrele SPA si Institutele de tratament, datorita concentratiei foarte mari de magneziu biodisponibil. In apa calda a baii, sarea Epsom elibereaza magneziul care va fi absorbit de piele (ajunge pana in nucleele celulelor pielii). Ajuns in organism, magneziul ajuta la reglarea a mai mult de 300 enzime functionale.Ca urmare, organismul se detoxifiaza, se relaxeaza, contracturile muschilor dispar ca prin minune, durerile de oase si articulatii sunt ameliorate, durerile de cap (migrenele) sunt inlaturate, reduce inflamatiile si umflaturile, inmoaie pielea si inlatura mirosul picioarelor.
Este stiut ca: stresul scade nivelul magneziului din organism, si-l creste pe cel de adrenalina. Ionii de magneziu absorbiti de piele, refac nivelul de magneziu din organism (TIPS! conform studiilor de specialitate, absorbtia magneziului - din preparatele administrate oral, la nivelul intestinului = 0.
Singura cale de refacere a magneziului din organism, este calea cutanata, adica bai cu sare Epsom).
Ionii de magneziu, odata absorbiti prin piele, ajuta la producerea serotoninei (substanta chimica fabricata de creier, ptr creearea unei stari de spirit ridicate, de calm si relaxare).
Deci, reduc efectele adrenalinei, reducand astfel iritabilitatea, ajuta muschii si nervii sa functioneze corespunzator, imbunatatesc concentrearea si somnul.
 PULBEREA AYURVEDICA DE MANJISHTA - este folosita de mii de ani in ayurveda; este planta cea mai recomandata ptr purificarea sangelui, intarirea sistemului imunitar si sanatatea pielii.  Efectele ei, pe scurt:
- antirid si antiage : amelioreaza si elimina ridurile, regenereaza si tonifica tesutul cutanat si intinereste pielea
- detoxifica si purifica: elimina impuritatile si celulele moarte
- dezinfecteaza, cicatrizeaza / vindeca / repara pielea
- atenueaza petele si imperfectiunile pielii, si uniformizeaza culoarea ei.
BORAXUL - ia nastere prin secarea si uscarea lacurilor sarate, care sunt numite si lacuri de borax.  Se foloseste in preparatele cosmetice inca de la inceputul sec. XIX.
Are calitati dezinfectante, antifungic, dedurizeaza apa, hidrateaza si este un bland detergent.

Mod-de-folosire: 
Se recomanda adaugarea a cateva linguri de sare de baie .
Temperatura apei (se recomanda) = in jur de 37 grade C.
Durata baii = 15- 30 minute (sunt suficiente ptr a beneficia din plin de efectele benefice ale sarii.
Se recomanda clatirea corpului, cu apa simpla (la final) 

Valabilitate = 3-4 luni
Pastrare =in loc uscat, ferit de lumina si umezeala. 
Prezentare si gramaj: borcanele din sticla (100 grame, 300 grame) 
Pana nu incerci, nu vei sti ceea ce pierzi! 
 

miercuri, 14 octombrie 2015

,,PICIOARE GRELE & DUREROASE'' - TRATAMENT ULEIOS






100% Natural, realizat Handmade (nu contine: coloranti, conservanti, arome sintetice, siliconi, E-uri, parabeni ori alti ingredienti sintetici daunatori pielii).

Ingrediente: macerat uleios de tuia, macerat uleios de lamaie, ulei de orez, vitamina E naturala, uleiuri esentiale bio- cu efect decongestionant/ drenant (Rozmarin, Lamaie, Tuia, Menta, Geraniu)

Efectele preparatului:
- decongestioneaza zonele umflate (membre inferioare) prin drenarea lichidelor stagnante la acest nivel
- ajuta la o mai buna circulatie sanguina si venoasa la nivelul zonelor tratate
- efect racoritor
si senzatie de ,,usurare''
- diminueaza durerile prezente la nivelul picioarelor

Mod-de-folosire: se poate utiliza de 2 ori/ zi (dimineata si seara), ori doar seara, dupa igienizarea picioarelor.
Se poate folosi si pe temen lung, deoarece fiind 100% natural, nu prezinta nici un fel de efecte secundare.

Preparatul  este etichetat (data de preparare, valabilitate, ingrediente), si ambalat festiv.
Valabilitate: 6-8 luni (in conditii de igiena optima).
Prezentare si gramaj: flacon transparent prevazut cu pompita dozatoare (100gr, ori 125 gr.)
Pana nu incerci, nu vei sti ceea ce pierzi!


sâmbătă, 3 octombrie 2015

SAMPON - ANTIMATREATA, cu: propolis






100% Natural, realizat Handmade (nu contine: coloranti, conservanti, arome sintetice, siliconi, E-uri, parabeni ori alti ingredienti sintetici daunatori pielii).

Ingrediente: macerat apos mixt din radacina de ghimbir si frunze de nuc, tinctura de propolis, glicerina vegetala, xanthana (adensant), tenside lichide blande (tensida hidratanta, betaina, tensida consistenta), cheratina vegetala, uleiuri esentiale (Rozmarin, Menta, Lamaie, Lavanda, Tea Tree).

Proprietati:
PROPOLISUL - este dermopurificant, deodorant. Continutul de: acid cafeic, ferulic si quercitina ii imprima calitati antiseptice formidabile (antifungic si antiviral puternic), o putere cicatrizanta foarte puternica si calmeaza iritatiile.
RADACINA DE GHIMBIR (Zingiber Officinalis) - are rol antifungic si antibacterian; intretine parul, il tonifica si stimuleaza cresterea lui; lupta impotriva: matretii, dermatitei seboreice, seboreea capitis si alopeciei androgenice.
FRUNZELE DE NUC (Juglans Regia) - combate seboreea, matreata si dermatita seboreica si sunt si anti-pruriginoase (contra mancarimilor scalpului)
CHERATINA VEGETALA - aduce parului: volum, forta, vigoare si-l protejeaza de deshidratare; are efect  restructurant si protector impotriva ruperii firelor da par, cu efecte imediate in doar 5 minute: patrunde adanc in interiorul firelor de par (este absorbit mai mult in zonele mai vulnerabile) si astfel le intareste dinspre interior catre exterior; nu este eliminata prin spalarea ori clatirea parului, se regaseste in structura firelor de par si regleaza si absorbtia/ pierderea apei la acest nivel. Pentru scalp, este antiinflamatoare.
MIXUL DE ULEIURI ESENTIALE - are efect: antibacterian, purificant, calmant si cicatrizant.

Preparatul  este etichetat (data de preparare, valabilitate, ingrediente), si ambalat festiv.
Valabilitate: 3-4 luni
(in conditii de igiena optima).

Prezentare si gramaj: flacon transparent prevazut cu pompita dozatoare (100gr, 125 gr., ori 250gr)
Pana nu incerci, nu vei sti ceea ce pierzi!


vineri, 2 octombrie 2015

PAINE DE CASA, cu: OKARA DE SOIA (reteta)







Ptr cei ce-si prepara singuri lactatele din soia, si nu stiu ce sa faca cu okara, va prezint o idee: o paine foarte hranitoare, foarte gustoasa si satioasa (eu una nu pot consuma mai mult de 2 felii la o masa). Este o paine proteica (contine proteine provenite din okara boabelor de soia), care ii ajuta intr-o oarecare masura pe cei ce fac sport.
Se mentine asa proaspata si moale, chiar si a doua zi.
Se prepara foarte usor, si nu necesita framantare.

Ingrediente ptr 1 paine cu okara:
okara de soia - 250 gr.
faina manitoba - 120 gr.
faina de grau dur - 400 gr.
zahar - 1/2 lingurita (sau: miere de albine, sirop de agave, artar, ori ce aveti prin casa...)
drojdie de bere proaspata - 1 cub (50 gr.) 
ulei de masline - 2 linguri
sare grunjoasa (marina ori de muraturi) - 10 gr.
apa calduta - circa 300 grame.
chimion seminte - 1 lingurita (le puteti inlocui cu altele care va plac)
seminte de canepa, susan ori ce aveti prin casa - 1 lingura (ptr presarat deasupra)

Mod-de-preparare:
1) intr-un bol se pun ingredientele solide: okara, manitoba, faina de grau dur, semintele si sarea
Tips! sarea se va pune la marginea movilei de faina (nu trebuie sa vina in contact direct cu drojdia, ptr ca ii ,,taie'' din tarie.
2) intr-un alt bol se combina : zaharul, drojdia, un pic de apa si uleiul. 
Tips! nu e nevoie sa asteptati sa creasca, ci se poate folosi imediat.
Solutia de drojdie, se toarna peste amestecul din primul bol, se completeaza cu apa calduta (nu toata odata, caci s-ar putea sa mai ramana), si se amesteca cu lingura de lemn, si mai apoi cu mana.
Tips! Nu e nevoie sa framantati aluatul pe planseta. El trebuie sa fie ceva mai moale ca cel traditional, deoarece contine okara.
Tips! Nu realizati un aluat prea vartos, ptr ca fiind prea greu, nu va creste.
Se acopera cu folie alimentara si prosop.
Timp de crestere = circa 1 ora (poate si mai repede!).
Se modeleaza usor sulul, se aseaza in forma (de cheg/ cozonac sau ce aveti).
Tips! Forma sa fie ceva cu pereti inalti, ca sa sustina aluatul moale, in cresterea sa.
Timp de crestere in forma = 30 minute-60 minute. 
Puteti unge deasupra cu un pic de miere dizolvata in apa calduta (ptr crusta aurie).
Tips! Manevrati cu grija forma atunci cand o introduceti in cuptor (aluatul e foarte sensibil la socuri mecanice)
Coacere = circa 200C, vreo 30 minute (in functie de cuptorul fiecaruia...va cunoasteti cuptorul fiecare..)
Sa aveti spor!
Astept feedback-urile voastre!

PASTA DE DINTI - ptr. PROBLEME GINGIVALE (gingii sensibile, gingivite, paradontoze), cu: spirulina





100% Natural, realizat Handmade (nu contine: coloranti, conservanti, arome sintetice, E-uri, parabeni ori alti ingredienti sintetici daunatori pielii).

Ingrediente: carbonat de calciu, pulbere de Spirulina, pulbere de Iris, pulbere de Lemn dulce, cristale de mentol, glicerina vegetala, apa minerala, xanthana (adensant), xylitol (indulcitor), tensida lichida de cocos, ulei de susan, alantoina si un mix de uleiuri esentiale bio (Menta, Dafin, Tea Tree, Lavanda si Myrrhe)

Proprietati: 
Abraziva moderat, delicata cu gingiile, capacitate antiinflamatorie - antiinfectioasa si analgezica.
CARBONATUL DE CALCIU - mineral cu rol abraziv bland (nu agreseaza smaltul dintilor ori gingiile)
SPIRULINA - remineralizeaza dintii, stimuleaza refacerea mucoasei bucale lezate
PULBEREA DE IRIS - curata eficient smaltul dintilor, ii albeste
XANTHANA - adensant, pentru textura pastei de dinti.
GLICERINA VEGETALA - rol umectant
ALANTOINA - este cicatrizanta si calmanta
PULBEREA DE LEMN DULCE - antibacteriana forte, antiseptica, calmeaza mucoasa bucala, combate halena si improspateaza respiratia, combate cariile si durerile de la nivelul cavitatii bucale.
CRISTALELE DE MENTHOL - ptr o respiratie proaspata
ULEIUL ESENTIAL DE MENTA - este antiseptic, antiinflamator (combate inflamarea gingiilor si durerile de dinti), improspateaza respiratia si stimuleaza circulatia sanguina la nivel bucal, trateaza aftele si stomatitele.
ULEIUL ESENTIAL DE SMIRNA (Commiphora myrrha) - rol: antiinfectios, antiinflamator, aseptizant, antiviral, analgezic si cicatrizant. Elimina bacteriile ce cauzeaza placa dentara, previne gingivita si alitoza.
ULEIUL ESENTIAL DE TEA TREE - are actiune igienizanta asupra placii dentare (adica faciliteaza indepartarea ei odata cu clatitul gurii) / elimina majoritatea bacteriilor introduse in cavitatea bucala odata cu alimentele.

Preparatul  este etichetat (data de preparare, valabilitate, ingrediente), si ambalat festiv.
Valabilitate: 2-3 luni (in conditii de igiena optima).
Gramaj: 100 grame.    Prezentare: borcanel din sticla
Pana nu incerci, nu vei sti ceea ce pierzi! 

joi, 1 octombrie 2015

IAURT - DE POST / VEGAN (din: boabe uscate de soia)



Dupa numeroase experimente (unele esuate, altele nu), am ajuns la formula aceasta. Pe parcurs am sa va dau (din nou) niste mici secrete, ptr  reusita unui bun iaurt vegan.
Se prefera prepararea laptelui in casa, ptr ca formulele din comert , au tot felul de adaosuri si riscati sa obtineti un iaurt de o calitate indoielnica, ori mai rau...sa ,,nu va iasa''..
Cantitatile sunt pentru o sarja de yogurtiera, deci:

1) PREPARAREA LAPTELUI DE SOIA:
  • Boabe de soia uscate (nemodificate genetic - se gasesc on-line) - 280 gr.
  • Apa de robinet (daca aveti ,,de filtru '' ori ,,magnetizata''..cu atat mai bine) - 1400 gr.
Boabele de soia uscate - se clatesc de vreo 2-3 ori in jet de apa rece, pentru eliminarea oricaror reziduri posibil existente. Se completeaza din nou cu apa (,,ochiometric'' - nu are rost sa masurati, ptr ca nu va oricum va fi aruncata, dupa), si se lasa la inmuiat intre 8-24 ore. Eu am incercat la: 8 ore, 12 ore, 24 ore. O perioada mai lunga, faca boabele mai moi si avem un randament mai mare ptr obtinerea laptelui de soia, insa:
Tips! Pe timp de vara, 12 ore de inmuiere sunt suficiente, ptr ca daca se tine mai mult, se obtine un gust mai putin agreabil.

Aici - aveti boabele de soia , la 8 ore de inmuiere.
(eu am cantarit boabele inmuiate la 8 ore: cele 280 gr. boabe uscate au devenit 650 grame inmuiate...deci s-au cam triplat)
Cand s-a incheiat perioadade inmuiere: se arunca apa, se clatesc boabele de vreo 2-3 ori.
Cele 1400 gr. apa (prevazuta de reteta) se pun la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, se opreste focul; se imparte in jumate, adica : o 1/2 cantitate de apa- se toarna peste boabele de soia, si se actioneaza cu blenderul (vertical, sau de care aveti...). Se strecoara prin strecuratoare fina si tifon (in tifon va ramane ,,okara'', iar dedesubt se va scurge laptele - care va fi foarte gros); va puteti ajuta de un borcan ca sa presati saculetul.

In cealalta jumatate de apa ramasa, se adauga okara - si se mai actioneaza din nou cu blenderul (ca si cand boabele au fost storse de 2 ori...ca sa se obtina un lapte mai bogat!)

 Aici, este laptele dupa filtrare. Ar trebui sa obtineti , cam cata apa s-a adaugat (in acest caz : 1400 gr). Se va fierbe 10 minute.
Cam atat lapte, va e necesar ptr  a umple toate borcanelele yogurtierei.
Tips! daca ati obtinut mai putin lapte, inseamna ca:
- ori, boabele de soia nu au fst inmuiate suficient
- ori, nu ati stors bine saculetul.

Se lasa laptele la racorit.
Tips! daca va grabiti, si doriti sa accelerati racirea, puteti pune oala cu lapte pe baie de apa rece (de exemplu in chiuveta).

2) PREPARAREA IAURTULUI DIN SOIA:
Laptele se va cantari, ca sa putem calcula cat ferment de iaurt necesita adaugat.
In laptele racorit (40-43 C), se adauga fermentul de iaurt
Cantitatea de ferment, depinde de producator.
Exista pe piata: ferment bio - import Germania (25 grame/ pliculet ptr 1 litru de lapte) si ferment  romanesc (4 grame / pliculet ptr 1 litru de lapte).
Deci, faceti calcule:
a) daca folositi ferment german: 35 grame (cam 1 plic si jumatate)
b) daca folositi ferment romanesc: 6 grame (cam 1 plic si jumatate)
Tips! se amesteca foarte bine!!! in caz contrar, veti obtine si borcanele cu iaurt impropriu.
Spuma ce apare, trebuie eliminata, deoarece imprima un gust ciudat iaurtului!

Se umplu borcanelele yogurtierei, si dupa 10-12 ore avem iaurtul nostru, praparat cu manutele noastre. Absolut natural, fara adaugirile de tot felul care sa ne faca viata mai scurta.
Tips! yogutiera functioneaza la 42C, temperatura optima pentru multiplicarea microorganismelorbenefice colonului nostru.
Cred ca nu mai e necesar sa-i insir...
Chiar daca producatorii fermentilor, afirma ca iaurtul poate fi gata in 3 ore, altii in 5 ore...practica mi-a dovedit ca sunt necesare minim 10 ore (12 mai bine!).




Cam asa se prezinta dupa 12 ore.
Dupa scoaterea de la yogurtiera si lasarea la racit, se pun iaurturile la frigider.
Tips! 
Daca doriti prepararea urmatorului iaurt fara ferment, doar cu insamantare de iaurt precedent, va recomand sa congelati 1 borcanel.
Pastrarea la frigider = maxim 4 zile. (deci trebuie consumat in 4 zile). Daca credeti ca e prea mult, puteti reface calculele ptr 1 kg. de lapte de soia.
Nu folositi iaurtul de 4 zile ptr prepararea urmatorului iaurt: e deja expirat, iar noul iaurt va avea un gust ingrozitor!
Folositi doart iaurt congelat!
Sper sa va foloseasca sfaturile practice, cu bune si cu rele!