duminică, 26 aprilie 2015

,,GERMENI DE GRAU, OUA & ARGILA ALBA'' - SAPUN HANDMADE (hranitor si calmant)





100 % Natural, Handmade (fara coloranti, conservanti, arome sintetice E-uri, Parabeni ori alte ingrediente sintetice).

Metoda : saponificare ,,la rece'' (adica la temperatura camerei, fara a incalzi nimic). Avantajul acestei metode: compusii activi se regasesc in compozitia sapunului, ei nefiind degradati in timpul procesului de saponificare.

Ingrediente: uleiuri vegetale (germeni de grau bio, masline Pomace, palmier, orez, cocos, ricin), galbenusuri de oua (din gospodaria proprie), germeni de grau bio, extract de rozmarin, argila alba, apa distilata, soda caustica, sare de lamaie, acid lactic, uleiuri esentiale (Eucalipt, Menta si Lavanda).

Proprietati sapun:

  • duritate = 41
  • putere de curatare = 14
  • putere conditionanta = 56
  • putere spumanta (clabuci) = 18
  • cremozitate = 32
Concluzie: este un sapun cu o duritate medie, foarte cremos si conditionant, care curata bine, cu foarte multi clabuci consistenti. 
Este un sapun de lux, pentru igiena tenului ori pielea copiilor.

Ingrijeste pielea uscata si aspra (o hraneste si o inmoaie), inchide porii si calmeaza roseata si eruptiile ei.
GALBENUSURILE DE OU - contin mari cantitati de lecitina, care repara, restructureaza  si inmoaie pielea. Contribuie si la formarea unei bune spume.
ULEIUL DIN GERMENI DE GRAU bio - contine: mari cantitati de carotenoizi (motiv ptr care, are culoarea portocalie), vitamine (E si K), squalani,  omega-6 (in jur de 60%), si in cantitati ceva mai reduse omega-9 (undeva la 15%).
Prin vitamina K: stimuleaza coagularea si actioneaza impotriva cuperozei si rosetei difuze a fetei.
Prin squalani (care sunt principalii compusi ai pielii) : uleiul de germeni de grau, se dovedeste a fi foarte hranitor si emolient al pielii uscate si foarte uscate, pielii descuamate, pielii deshidratate. Calmeaza, repara si regenereaza pielea iritata, fragila si sensibila, si vindeca tesuturile cicatriciale (precum vergeturile).
Un alt efect al uleiului din germeni de grau, este efectul antiage - antirid (hraneste pielea matura si o protejeaza impotriva imbatranirii, confera elasticitate pielii si tonifica tesuturile).

Fiecare sapun este etichetat (data preparare, valabilitate, etc), si ambalat festiv.
Valabilitate: 1 an    Pret:    15 ron/ 100 grame              
Pana nu incerci, nu vei sti ceea ce pierzi! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu