Pentru iubitorii de nuca si caramel, o prajitura cu un gust exceptional, care ii satisface si pe cei mai mofturosi.
Este de post/ vegan, dar se poate transforma si intr-o prajitura normala.
Ingrediente aluat:
- faina - 450gr.
- un praf de sare fina
- unt vegetal - 240gr.
- zahar pudra - 150gr.
- apa rece - 9-10linguri
- zahar - 250gr.
- unt vegetal - 50gr.
- miez de nuca - 300gr.
- fructe uscate (papaya, stafide, ananas) - 150gr.
- esenta vanilie - 1 fiola
1. intr-un bol - se combina; faina x sarea x zaharul pudra x untul vegetal adaugand cate 1 lingura de apa rece.
2. cand se ajunge la un aluat omogen, se imparte in 2 bucati, corespunzatoare celor 2 foi (dedesubt si deasupra).
3. fiecare bucata - se intinde pe o coala de hartie de copt, cu vreo 2-3 cm mai mare decat circumferinta tavii de tarta
Preparare umplutura:
1. miezul de nuca - se prajeste putin (fara ulei). Se lasa la racorit, apoi: fie se taie grosolan , fie se poate folosi procesorul de alimente cu care vom rasni grosolan. Eu prefer procesorul (e mai rapid, si fara bataie de cap)
2. intr-o tigaie se pune zaharul la caramelizat, apoi cand acesta capata culoare aurie (nu, maro pentru ca va fi amar!), se scoate de pe foc, si se adauga miezul de nuca, vanilia si fructele uscate.
Asamblare prajitura:
1. tapetarea formei cu hartie de copt
2. se pune prima foaie de aluat, intepand din loc in loc cu furculita
3. se pune umplutura (asa fierbinte)
4. se acopera cu cealalta foaie de aluat.
Coacere = la 180C, circa 45 minute.
Sursa de inspiratie: https://www.youtube.com/watch?v=e8mOLLcKeeY&t=43s
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu