vineri, 11 decembrie 2020

Sampon solid - cu frunze de pelin si pulbere de ovaz (ptr scalp sensibil, dermatita seboreica, par subtire)

 


Formula Naturala Handmade (= fara: coloranti, conservanti, arome sintetice ori alte ingrediente daunatoare)
 
Ingrediente: tenside (pulberi si lichide), extract de alge rosii, pulbere de ovaz, frunze de pelin rasnite, unt Shea bio, unt de cacao bio, stearina vegetala, otet de mere, glicerina vegetala, ulei esential bio de Lavanda, extract de musetel, macerat uleios din flori de galbenele-musetel-lavanda, ulei bio de Rosa Mosquetta.

Proprietati & Beneficii: Este un sampon pe baza de tenside (deci, ne-obtinut prin saponificare cu soda caustica) este diferit de sapunuri, si in majoritatea cazurilor nu e necesar folosirea balsamului. La aceste tipuri de sampoane solide, se poate regla pH-ul, contrar sampoanelor prin saponificare ,,la rece'' - la care pH-ul nu se poate regla si indiferent de ingredientele continute ele vor fi intotdeauna bazice, deci improprii igienei parului. (este asemanator cu cele de la Lush).
Parul ramane moale, suplu, matasos si conditionat. (nu e necesar folosirea balsamului pentru ca contine conditionator).

Este foarte economic, se consuma greu (100gr. sampon solid echivaleaza cu 3-400gr. sampon lichid), si ajunge pentru circa 80 de spalari

Pelin (Arthemisia absintum) - contine: vitaminele B6 si C, saruri minerale, acid folic. Este util in: dermatite seboreicehidratarea parului si scalpului si antibacterian. Ajuta la intretinerea unui par frumos si sanatos (pe vremuri, oamenii de la tara preparau des, sapun de casa din pelin)

Ovazul pulbere - contine: saponine, vitaminele B6 si E, saruri minerale si enzime. Beneficiile sale asupra parului sunt: stimuleaza cresterea, ingrijeste parul degradat, absoarbe componenta grasa, calmeaza scalpul sensibil, anti-iritant.

Glicerina vegetala - hidrateaza parul si scalpul, combate uscarea lor

Unturile vegetale (Shea si Cacao) - hidrateaza si hranesc 

Maceratul uleios din flori de galbenele, musetel si lavanda - rol calmant, antiiritant

Uleiul bio de Rosa Mosquetta - contine:saponozide, taninuri, acizi organici, pectine. Este util in dermatite seboreice, si pentru parul tern, uscat, degradat, subtire)

Extractul de alge rosii - inchide scoamele firelor de par, le conditioneaza si disciplineaza.

Valabilitate = circa 6 luni (in savoniera cu orificii de scurgere) 

Surse informatii:
Ghid de aromaterapie (Aude Maillard, 2016)

 ,,Compendiu de terapie naturala'' (Ovidiu Bojor, Mencinicopschi si Larisa Ionescu-Calinesti), Ed. Medicala 2009
www.Elemental.ro  
www.aroma-zone.com  

www.farmaciavernile.it

www.glamourcosmetics.it   
 
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu