Ce marci de apa imbuteliata dauneaza sanatatii?
Posted by acodex on ianuarie 4th, 2012
Apele
plate sunt cele mai sanatoase, pe cand apele puternic mineralizate pot
provoca afectiuni renale si biliare, arata o analiza a Asociatiei
Nationale a Protectiei Consumatorilor.
Calitatea apelor minerale (plate sau
carbogazoase) depinde de continutul reziduului fix, care nu se refera
la impuritati, ci la nivelul de saruri minerale. Cele mai bune sunt
apele slab mineralizate sau plate, intrucat pot fi consumate nelimitat.
Apele puternic mineralizate trebuie consumate doar la recomandarea medicului, intrucat pot provoca probleme renale si biliare.
Dintre cele 20 de marci de apa minerala comparate de ANPC, iata cele mai sanatoase si cele mai toxice:
Se recomanda pentru consum nelimitat: Hera, Evian, Perrier, Vittel, Stanceni;
Trebuie consumate cu precautie, deoarece sunt puternic mineralizate: Perla Harghitei, Tusnad, Borsec;
Risc de boli renale si cardiovasculare datorita continutului mare de sodiu: Tusnad (243 mg sodiu /l);
Ape cu continut sarac in sodiu: Izvorul
Minunilor (1,25mg/l), Hera si Keia (1,46mg/l), Aqua Carpatica (4,34
mg/l), Evian (6,35 mg);
Ape toxice, cu continut mare de nitriti: Buzias.
Sursa: Codex Alimentarius.info
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu