miercuri, 8 martie 2017

MUCENICI MOLDOVENESTI - umpluti cu 3 tipuri de nuci (reteta de post)











Este prima oara cand prepar mucenici.
Reteta este preluata  de aici, si adaptata pe gustul meu.

Ingrediente ptr aluat:
faina alba - 700gr.
apa minerala - 300gr.
pulbere de turmeric - 1/2 lingurita
suc de portocale (stors) - 100gr.
ulei de floarea soarelui - 100gr.
zahar - 100gr.
sare - 1/2 lingurita
praf de copt - 1 lingurita
drojdie uscata - 16gr. (sau proaspata 40gr.)
coaja rasa - de la 1 portocala
Aluatul se imparte in 10 bucati egale, din care vor iesi 10 mucenici mari. (ies 2 tavi, dupa cum se vede din poze). Sau se poate imparti in 20, ptr cine ii doreste mititei.

Umplutura:
miez de nuca - 150gr.
migdale - 150gr.
zahar - 100gr.
cacao - 1 lingura
scortisoara - 1 lingurita
nucsoara - 1/2 lingurita
ghimbir macinat - 1/2 lingurita
anason stelat pulbere - 1/4 lingurita

Pentru sirop:
apa - 200gr.
zahar - 100gr.
coaja de portocala  -1/2 
coaja de lamaie - 1/2
1 baton de scortisoara
1 steluta de anason stelat

Pentru decor:
miere de albine
nuca de cocos (rasa)
miez de nuca
migdale rasnite

Fata de reteta originala, i-am vrut mai dulci, mai aromati si galbeni. Culoarea galbena se obtine prin dizolvarea pulberii de turmeric in apa minerala calduta.
Tips! Tempertura apei minerale trebuie sa nu depaseasca 35-36 grade C (masurat cu un termomentru de bucatarie). Este temperatura ideala la care se activeaza drojdia.
Praful de copt - are rolul de a face mucenicii foarte pufosi.
Spor la treaba si la degustat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu