Este o paine foarte gustoasa, pufoasa si cu o coaja crocanta
Ingrediente (ptr. 2 painici):
- faina Manitoba - 500gr.
- drojdie proaspata - 1 cub de 25gr/ sau
- drojdie uscata - 10gr.
- ulei de masline - 3 linguri
- zahar - 1/2 lingurita
- sare marina fina - 1 lingurita cu varf
- apa calduta (circa 30-35C) - 280gr.
1. in apa calduta (30-35C), se dizolva zaharul apoi drojdia.
2. faina se cerne, apoi se incorporeaza solutia de drojdie. Urmeaza uleiul si la urma sarea.
Tips! sarea trebuie sa fie fina (ca sa se dizolve rapid), si se adauga ultima din lista de ingrediente (ca sa nu vina in contact cu drojdia, ptr ca ,,o inhiba'').
Prima dospire = 30min. (pana-si dubleaza volumul). Apoi, se imparte aluatul in 2 (ptr 2 painici).
Se modeleaza painicile, se pun in tava si urmeaza a 2-a dospire = 1ora, poate si ceva mai mult.
Pensulare: apa cu zahar. Ornare - mix de seminte (susan, floarea soarelui, dovleac, in)
Coacere - in cuptorul incalzit in prealabil la 180C, cam 30minute
Tips!! in tava cu painicile, se pune o canita cu apa fierbinte (aburii din canita vor impiedica uscarea aluatului, vor ajuta la crestere si la o coacere uniforma si corecta).
La scoaterea din cuptor - se pun painicile pe un gratar (ptr a impiedica ,,incleirea miezului'').
Spor la experimentat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu