vineri, 8 mai 2015

,,GALBENELE, MUSETEL & SOFRAN'' - sapun handmade, pentru o piele delicata, sensibila, reactiva





100% Natural, realizat Handmade (nu contine: coloranti, conservanti, arome sintetice, E-uri, parabeni ori alti ingredienti sintetici daunatori pielii).

Ingrediente: uleiuri vegetale ( de:cocos, orez, palmier, ricin, macerat uleios de galbenele in ulei de arahide), grasime de porc, extract de rozmarin, infuzie mixta din galbenele si musetel, vitamina E vegetala, tinctura de galbenele, tinctura de musetel, petale de galbenele, petale de sofran, sare de lamaie, acid lactic, soda caustica puritate 99%, uleiuri esentiale (Portocale si Lavanda).

Proprietati sapun:
  • duritate = 47
  • putere de curatare = 27
  • putere conditionanta = 47
  • putere spumanta (clabuci) = 30
  • cremozitate = 22
Concluzie: Acest sapun nu contine ulei de masline; datorita continutului mare de ulei de cocos, este un sapun ceva mai dur, extraordinar de spumant si de curatitor, dar si foarte conditionant.
Galbenelele si musetelul introduse sub forma de macerat uleios, infuzie si tincturi, fac din acesta un sapun calmant excelent, care poate fi tolerat chiar si de cele mai reactive tenuri.
Poatefi folosit atat pe fata, cat si pe corp...dar si pentru toaleta juniorilor.

GRASIMEA DE PORC - contine mari cantitati de lanolina, care este hranitoare si emolienta. Este naturala, incomparabila cu cea minerala (din petrolati!).
ULEIUL DE ARAHIDE - este obtinut din semintele de arahide (INCI: ARACHIS HYPOGAEA), contine in cantitati mari vitaminele A si E, precum si steroli vegetali. Este hidratant, emolient al pielii uscate si antiaging (previne efectele foto-imbatranirii ale pielii mature si uscate). Este un <scavenger> de radicali liberi.
Este folosit ca si calmant al durerilor lombare ori inflamatii ce apar dupa un efert muscular.
TINCTURA DE GALBENELE - reduce disconfortul ce apare la nivelul pielii.
TINCTURA DE MUSETEL - este antiinflamatorie si anti-inrosire (buna pentru couperose).
MUSETELUL (Matricaria camomilla) - este plante nelipsita din orice schema de tratament cosmetic (contine: mucilagii si un ulei esential numit azulen). Proprietatile sale: este bland dezinfectant, antiseptic, antiinflamator si cicatrizant (bun pentru: pielea grasa sau acneica); este un adevarat ,,elixir'' pentru pielea sensibila-iritativa, adica cea predispusa la tot felul de alergii si pete de roseata. Calmeaza pielea uscata, deshidratata sau sensibila.
GALBENELELE (Calendula officinalis) - contin: steroli, carotenoizi (ce dau culoarea galbena maceratului uleios), flavonoizi, taninuri si un ulei esential. Proprietatile lor: sunt bactericide, antiinflamatoare, antifungice (ale pielii grase, mixte ori acneice, eczeme), hidratante (ale pielii uscate si sensibile); calmeaza pruritul pielii reactive, fragile, delicate, vindeca/ cicatrizeaza/ regenereaza pielea deteriorata: iritata, crapata ori inrosita; reduce edemele si congestia post-arsuri si cicatrizeaza; hraneste, inmoaie si confera elasticitate pielii mature (protejeaza impotriva degenerarii celulelor si captureaza radicalii liberi raspunzatori de imbatranirea prematura a pielii).

Fiecare sapun, este etichetat (data de preparare, valabilitate, ingrediente), si ambalat festiv.
Valabilitate: 1 an.   Pret: 15 ron/ 100grame
Pana nu incerci, nu vei sti ceea ce pierzi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu