Blatul de ciocolata este insiropat cu capucino, iar ca topping - glazura moale si gingasa de ciocolata.
Se face foarte rapid, si usor, iar reusita este sigura chiar si pentru cei mai putini cunoscatori in ale dulciurilor.
Ingrediente blat de ciocolata:
- 5 oua
- 8 lingurite zahar tos
- 4 linguri rase faina
- 100gr. ciocolata amaruie (in cazul meu cu 75% cacao)
- 200gr. unt
- 1 praf de copt
- un praf de sare
- coaja rasa de portocala
1) ciocolata x untul = se topesc, si se lasa la racorit.
2) faina x praful de copt = se cern impreuna. Se adauga coaja rasa de portocale
3) ouale x zaharul = mixare (pana devin spumoase), apoi se incorporeaza mixul de ciocolata topit si racorit. Adaugarea mixului de faina si praf de copt.
4) se tapeteaza cu hartie de copt o forma (daca folositi tava de aragaz, ar trebui sa dublati reteta), se toarna compozitia in tava.
5) coacere in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, 25-30 minute (ori se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.
Ingrediente sirop de capucino:
- 100gr. lapte
- 2 plicuri de capucino pulbere (sau vreo 6 lingurite cu varf).
Ingrediente glazura moale de ciocolata:
- 500 gr. frisca lichida (sau smantana de casa)
- 50 gr. unt
- 100gr.ciocolata amaruie
Se poate consuma dupa cateva ore, dar a 2-a zi este si mai buna (se insiropeaza mai bine)
Buon apetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu