marți, 22 mai 2018

Chifle super-pufoase, cu lapte praf














Aceste chifle, sunt de o pufosenie absoluta, si se fac rapid si usor.
Ingrediente (ptr 1 tava de 18 chifle):
  • drojdie uscata - 2 lingurite
  • apa calduta 35-37 grade Celsius - 240gr.
  • zahar - 1 lingurita cu varf
  • sare fina - 2 lingurite
  • lapte praf - 7-8 linguri 
  • faina - 500gr.
  • unt (netopit, solid la temperatura camerei) - 85gr. 
Mod-de-preparare:
1) intr-un mic bol se activeaza drojdia uscata: se pune apa calduta, drojdia si zaharul. Se acopera cu folie alimentara si prosop, si se lasa la activat  = 15-20minute (pana formeaza spuma deasupra)
2) intr-un bol mare (cum ar fi cel de robot) - se cerne faina, laptele praf si sarea. Se amesteca ptr o buna omogenizare.
3) odata drojdia activata, se toarna peste amestecul din bolul mare.
4) se framanta = 15-20minute
5) se lasa la dospit, pana-si dubleaza volumul (cam 30 minute): acoperit cu folie si prosop, iar bolul uns cu putin ulei
6) se pune aluatul pe masa de lucru, se imparte in 18 bucati egale.
Fiecare bucata, se va intinde cu sucitorul, intr-o foaie subtire care se va rula. Ruloul, se sigileaza ,,in bila''. Aceste bile, se aranjeaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
7) se acopera tava folie alimentara si prosop, si se lasa la dospit pana-si dubleaza volumul (cam 1 ora).
8) se scoate folia, se ung chiflele cu galbenus si lapte, se presara sare grunjoasa si mac ori susan, ori ce doriti dv.
9) coacere in cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius, cam 15-20minute.
Buon appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu