vineri, 25 mai 2018

Budinca foarte pufoasa si rapida - cu: branza proaspata, gris, fructe uscate si granule de ciocolata






Este fina, aerata, aromata, super-gustoasa, rapida si foarte usor de preparat.
Ingrediente ptr o tava de 26 x 35cm (budinca va avea o grosime de circa 3,5 cm)
Cine-si doreste o budinca mai inalta, poate dubla cantitatile.
  • 4 oua intregi
  • 12 linguri zahar tos
  • 800 gr. branza proaspata de vaci
  • 400 gr. iaurt
  • 6 linguri gris
  • 6 linguri amidon de porumb
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 1 mana stafide
  • 1 mana fructe Goji
  • 1 mana granule de ciocolata
  • 2 maini afine (din afinata) 
  • nuca de cocos - ptr presarat deasupra
Mod-de-preparare:
1) intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: grisul, amidonul si praful de copt.
2) in bolul robotului, se mixeaza ouale intregi x zaharul. Cand compozitia a devenit spumoasa si zaharul s-a topit, se adauga:
3) branza. Mixare in continuare
4) iaurtul. Mixare in continuare
5) esenta de vanilie
6) amestecul de ingrediente uscate.
7) stafidele, Goji, granulele de ciocolata si afinele - scoase din afinata.
8) se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
9) coacere in cuptorul preincalzit la 180 Celsius, cam 40minute
10) scoatere din cuptor, si lasare sa se raceasca asa in tava. Se portioneaza rece.
Buon appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu