marți, 29 septembrie 2015

MUFFINS - de POST / ptr. VEGANI (cu: lapte de cocos & fructe confiate)




Nu contine ingrediente de origine animala, deci pot fi consumate de vegani, ori in perioadele de post.

Ingrediente ptr . 15-16 muffins:
1) faza solida - aluat:
  • faina (manitoba ori 00) - 400 gr. (de preferat manitoba, ptr ca are o putere de crestere foarte buna)
  • cacao - 1 lingura
  • praf de copt - 2 plicuri
2) faza lichida - aluat:
  • miere ori alt indulcitor (sirop de agave ori de artar) - 180 gr.
  • ulei (samburi de struguri, orez sau floarea soarelui) - 100 gr.
  • lapte de cocos - 400 gr. adica 1 cutie (se poate inlocui cu orice lapte vegetal: soia, ovaz, migdale, nuci,..)
  • extract de vanilie - 2 linguri
3) umplutura:
  • banane - 200 gr. (taiate cubulete)
  • fructe confiate (afine, merisor, stafide, ori ce va doriti) - 100 gr. 
Metoda de preparare:
1) intr-un bol - se pun ingredientele solide (adica: faina, cacao si praful de copt)
2) in alt bol - se pun ingredientele lichide (respectiv: indulcitorul, uleiul, laptele, extractul de vanilie).
3) in ultimul bol - se pun fructele.
Peste amestecul de faina si praf de copt, se incorporeaza amestecul lichid. Se adauga si fructele.
Aluatul - se va pune cu lingura in formitele captusite cu hartiii de muffins.
Coacere in cuptor - 180 C, cam 25 minute (faceti testul cu scobitoarea!).
Sper sa va placa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu