Nu contine ingrediente de origine animala, deci pot fi consumate de vegani, ori in perioadele de post.
Ingrediente ptr . 15-16 muffins:
1) faza solida - aluat:
- faina (manitoba ori 00) - 400 gr. (de preferat manitoba, ptr ca are o putere de crestere foarte buna)
- cacao - 1 lingura
- praf de copt - 2 plicuri
- miere ori alt indulcitor (sirop de agave ori de artar) - 180 gr.
- ulei (samburi de struguri, orez sau floarea soarelui) - 100 gr.
- lapte de cocos - 400 gr. adica 1 cutie (se poate inlocui cu orice lapte vegetal: soia, ovaz, migdale, nuci,..)
- extract de vanilie - 2 linguri
- banane - 200 gr. (taiate cubulete)
- fructe confiate (afine, merisor, stafide, ori ce va doriti) - 100 gr.
1) intr-un bol - se pun ingredientele solide (adica: faina, cacao si praful de copt)
2) in alt bol - se pun ingredientele lichide (respectiv: indulcitorul, uleiul, laptele, extractul de vanilie).
3) in ultimul bol - se pun fructele.
Peste amestecul de faina si praf de copt, se incorporeaza amestecul lichid. Se adauga si fructele.
Aluatul - se va pune cu lingura in formitele captusite cu hartiii de muffins.
Coacere in cuptor - 180 C, cam 25 minute (faceti testul cu scobitoarea!).
Sper sa va placa!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu