Ptr foi - se foloseste 1 pachet foi congelate (Bella, de exemplu)
Coacere foi = 200 C, timp de circa 15minute (pana devine auriu deasupra). Cele 2 foi, sunt de marimea tavii de aragaz.
Una dintre foi - va fi folosita ca si baza, cealalta se va sfarama si se va presara deasupra.
Pentru crema de cremsnit:
- 1 1/2 l lapte,
- 500gr. apa,
- 7 oua,
- 10-12 linguri zahar (ptr batut albusurile),
- 30-40gr. zahar (ptr galbenusuri),
- 220 gr. amidon de porumb,
- 100gr. faina,
- 200gr. frisca batuta,
- 3 maini stafide (hidratate in cognac)
- 5 linguri cognac
- 1 lingura extract natural din pastai de vanilie
1. intr-o cratita ceva mai mare, se pune la fiert: laptele (vom opri cam 1 cana ptr. dizolvat amestecul de faina si amidon) si apa.
2. intr-un bol, se mixeaza; galbenusurile x cele 30-40gr. zahar x amidonul x faina x cana de lapte rece. (laptele va fi rece sau la temperatura camerei, ptr ca altfel faina si amidonul creaza ,,cocoloase'')
3.cand laptele si apa incep sa fiarba, se toarna in fir mixul de galbenusuri si fainuri, amestecand mereu cu telul ca sa nu se prinda de fundul cratitei. Si continuma sa amestecam tot timpul cu telul pana se ingroasa suficient.
3. intr-un alt vas: se mixeaza foarte bine, cele 7 albusuri x un praf sare x cele 10-12 linguri de zahar.
4. alt bol: se bate frisca
5. Cand crema de galbenusuri s-a ingrosat destul, se scoate de pe foc, si se incorporeaza albusurile spuma (in crema asa fierbinte), mixand in continuare.
6. acum se incorporeaza frisca batuta, folosind mixerul in continuare.
7. se adauga si cognacul, apoi stafidele (hidratate anterior in cognac).
8. crema asa calda, se toarna peste foaia de aluat (pusa intro- tava de aragaz), apoi se presara firimiturile celei de-a 2-a foi. Se da la rece cateva ore.
La servit, se presara zahar pudra deasupra.
Buon apetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu