O placinta foarte usor de facut, foarte gustoasa, crocanta la exterior si moale la interior.
Ingrediente aluat de strudel (varianta de post) ptr o tava de aragaz:
- apa calda = 1 cana de ceai (250ml)
- ulei de masline Pomace = 5 linguri
- otet de mere = 3 linguri
- sare - 1/2 lingurita
- faina = cat cuprinde (pana la o consistenta moale, non-lipicioasa si elastica)
Umplutura nr.1:
- dovleac ras
- seminte de in
- seminte de chia
- zahar tos
- scortisoara pulbere
- ghimbir pulbere
- stafide
- gutui rase
- zahar
Mod preparare aluat:
Intr-un bol se pune apa calda, in care se va dizolva sarea si otetul. Se adauga uleiul, si mai apoi faina.
Aluatul obtinut se lasa sa odihneasca cam un sfert de ora. Apoi, se imparte in 4, din care se vor face 4 foi.
Fiecare foaie se va unge cu ulei, apoi se va intinde (ca blatul de pizza), se pune umplutura, se ruleaza, se unge cu ulei si se pune la copt.
Coacere = 200-220C, cam 45minute (depinde de cuptor)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu