duminică, 28 octombrie 2018
GHEE (UNT CLARIFIAT) - cum il poti prepara simplu, acasa la tine
spuma eliminata
Procedura de obtinere a untului clarifiat, este foarte simpla. Singurul inconvenient il reprezinta timpul, adica pentru obtinerea unui borcan de 800ml unt clarifiat, sunt necesare 3-4 ore.
Se porneste cu unt normal, cu procentul de grasime cat mai mare (82%), ptr ca de fapt grasimea urmeaza sa fie extrasa.
Cei 800ml de unt clarifiat, se obtin din 1 kg de unt normal, adica din 5 pachete de 200gr.
Se pune untul intr-o craticioara mai larga, pe foc mic (cel mai mic), si-l lasam sa fiarba si sa se decanteze rezidurile. Cand se formeaza spuma deasupra, trebuie eliminata cu o lingura, iar pe masura ce se formeaza untul clarifiat, tot cu o lingura este scos si turnat intr-un borcan curat si uscat.
Untul clarifiat - are o valabilitate foarte mare: daca a fost preparat corect (adica ales bine, fara picaturi de lichid), se conserva bine ani de zile, in loc uscat.
Poate fi folosit: la preparare de prajituri, cornulete, gogosi, cozonaci, sau consumat simplu uns pe paine prajita. este un deliciu.
Adeptii ayurveda afirma ca untu clarifiat are propriatati binefacatoare si curative pentru organism.
Sa aveti spor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu