miercuri, 12 septembrie 2018

BRANZA CU MUCEGAI (Roquefort) - cum se poate reproduce in casa



La sfarsitul perioadei de maturare

In timpul maturarii





Pasii de preparare a branzei cu mucegai


Buna fetelor!
Cand esti ,,fan-branzeturi'' iar acestea iti cam sunt indisponibile din diverse motive, incerci sa ti le reproduci in casa.
Prepararea branzei cu mucegai - Roquefort, se face simplu, nu necesita ustensile speciale (eu am folosit in faza de scurgerea zerului, sticle din pet pe care le-am gaurit).
Singurul lucru de care nu ne putem dispersa si nici inlocui in vreun fel, este: cultura de mucegai PENICILIUM ROQUEFORTI. Este o cultura de mucegai nobil, care se gaseste de cumparat on-line, la un pret cam piperat (dar merita).
Aceasta cultura - se poate folosi si la prepararea altor branzeturi precum: Gorgonzola, Stilton, Danish Blue, etc.
Efectele acestei culturi de mucegai asupra branzeturilor: 
- va produce enzime, care vor descompune grasimea si proteinele din lapte;
- garanteaza cresterea mucegaiului (miceliului) dinspre interior catre exterior si maturarea branzeturilor
- maturare rapida  si un produs finit consistent de o calitate superioara.
- va oferi branzeturilor mentionate, gustul si mirosul caracteristic
 Astfel se poate reproduce in conditii casnice, iar rezultatul este optim, net superior cu cea comercializata in reteaua de magazine.
Sa aveti spor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu